Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Antti Lindtman: ”Sdp:n vaihtoehto puree”

Politiikka
 
Outi Pyhäranta
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Kuva: Outi Pyhäranta

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman suhtautuu iloisesti joskin omien sanojensa mukaan nöyrästi tuoreimpaan HS-gallupiin, jonka mukaan Sdp on noussut Suomen puoluekartan kärkeen.

Marras–lokakuussa TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa oppositiopuolue Sdp:tä kertoi kannattavansa nyt 21,1 prosenttia. Ero elokuun lukemaan on liki seitsemän prosenttiyksikköä. Keskustaa äänestäisi 20,9 prosenttia, kun elokuussa pääministeripuolueen kannattajia oli pari prosenttiyksikköä enemmän.

”Sdp:n vaihtoehto puree. Kyllähän se on tämän syksyn aikana nähty, puolueen kannatuksen kasvava nousu. On selvää, että alkusysäys tuli syyskuussa hallituksen epäonnistuneesta pakkolakipolitiikasta. Sen jälkeen nousu on jatkunut pitkään, olemme rummuttaneet omaa linjaamme ja tarjonneet vaihtoehtoja hallituksen säästöille sekä työmarkkinoiden tilanteen ratkaisemiseksi”, Lindtman summaa syitä kannatuksen kasvuun.

Lindtman uskoo, että Sdp on onnistunut ennen kaikkea tarjoamaan uskottavia ja realistisia vaihtoehtoja hallituksen päätöksille. Näin kansalaiset ovat nähneet, että puolueen mielipiteillä on todellista vaikutusta.

”Osaan tarjoamistamme vaihtoehdoista hallitus on tarttunutkin: asumistuen sekä sunnuntaiylityön leikkauksista luovuttiin ja hallintarekisteri peruttiin. Lista niistä asioista, joihin hallitus on joutunut äärimmäisen paineen alla taipumaan, on itse asiassa melko pitkä”, Lindtman sanoo.

Lindtman toivoo, että viimeistään nyt hallituksen paine arvioida uudelleen pakkopalkanalennuksiin perustuvaa työmarkkinalinjaansa kasvaisi. Sdp:n mukaan suurin ongelma pakkolakipolitiikassa on se, että yhtäkään työllisyyttä tukevaa toimenpidettä ei tullut voimaan tänä vuonna, eikä toimenpiteitä ole tulossa voimaan ensi vuonnakaan.

”Suurin ongelma on se, että hallitus istuu ja odottaa vuoteen 2017, syntyykö työmarkkinaratkaisu, vai lähdetäänkö viemään pakkolakeja lävitse. Se on epäonnistunut strategia, joka viimeistään nyt kannattaisi arvioida uudelleen”, Lindtman sanoo.

Sdp:n Antti Rinne: Menestys johtuu kovasta työstä
Sdp:n Antti Rinne: Menestys johtuu kovasta työstä
HS:n gallupkyselyssä sdp on noussut suosituimmaksi puolueeksi ohi keskustan. Sdp:n kannatus oli 21,1 prosenttia ja keskustan 20,9 prosenttia. Antti Rinne kommentoi galluptuloksia HSTV:n suorassa lähetyksessä perjantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat