Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisten puoluesihteeri: Sdp:n kannatuksen nousu ei ole millään tavalla demarien ansiota

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, että Sdp:n kannatus on noussut, koska hallitus joutuu korjaamaan Sdp:n hallituskausien ”katastrofaalista jälkeä”.

Politiikka
 
Kimmo Räisänen
Riikka Slunga-Poutsalo Perussuomalaisten puoluehallituksen ylimääräinen kokouksen jälkeen eduskunnan edustalla torstaina.
Riikka Slunga-Poutsalo Perussuomalaisten puoluehallituksen ylimääräinen kokouksen jälkeen eduskunnan edustalla torstaina. Kuva: Kimmo Räisänen

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, ettei Sdp:n kannatus johdu millään tavalla Sdp:n omista toimista.

”Ei mikään”, hän vastaa kysymykseen, kuinka suuri osa Sdp:n kannatuksen noususta johtuu Sdp:n omista toimista. Hän arvioi, että Sdp:n kannatus on noussut, koska hallitus on ajoittanut hallituskauden alkuun vaikeat päätökset. ”Hallituksen toimista uutisoidaan ikävät asiat, vaikka ne eivät ole edes realisoituneet. Ihmiset kokevat, että heidän arkensa huonontuu”, Slunga-Poutsalo sanoo.

Hän sanoo, että demarit ovat osanneet kylläkin pitää kovaa huutoa oppositiossa. Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen roolia hän pitää mitättömänä. ” Eero Heinäluoma ja Antti Lindtman ne ovat ääntä pitäneet. Rinteestä ei ole puoleen vuoteen juuri mitään kuulunut”, Slunga-Poutsalo sanoo.

Hänen mielestään demarit saavat tavallaan kiittää nousustaan itseään, koska he itse toteuttivat ”katastrofaalista hallituspolitiikkaa” kahdessa edellisessä hallituksessa. ”Poliittinen muisti on niin lyhyt. Nykyhallitus joutuu korjaamaan edellisten hallitusten tekemättömien päätösten jättämiä jälkiä. Ja tästä demarit nyt pitävät kovaa huutoa”, hän sanoo.

Sosiaalidemokraatit nousivat tänään perjantaina julkaistussa HS-gallupissa Suomen suosituimmaksi puolueeksi ohi keskustan. 16. marraskuuta ja 10. joulukuuta välisenä aikana tehdyssä kyselyssä Sdp:tä kertoi kannattavansa 21,1 prosenttia äänestäjistä. Eduskuntavaaleissa Sdp:tä kannatus oli 16,5 prosenttia.

Perussuomalaisten alamäki jatkui ja oli nyt 10,8 prosenttia. Kevään eduskuntavaaleissa puolueen kannatus oli 17,6 prosenttia. Lue tästä tarkemmin HS-gallupin tuloksista.

Slunga-Poutsalo arvioi, että perussuomalaisten kannatuksen laskussa on myös omaa vikaa. ”Olemme ensimmäistä kertaa hallituksessa. Emme ole osanneet tiedottaa, mitä olemme saaneet aikaiseksi. Nyt opimme sen kantapään kautta”, hän sanoo.

”Me ja meidän kannattajat olisimme halunneet esimerkiksi nopeammin päätöksiä turvapaikanhakijoiden asioiden käsittelyssä”, hän sanoo.

Hän sanoo, että puolueen sisäinen ”show” on myös vaikuttanut kannatukseen. ”Jotkut katsovat, että nuo vain tappelevat keskenään. Nyt puolitoista kuukautta porukka on osannut taas toimia niin, ettei kaikkia asioita pidä viedä julkisuuteen.”

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo, että keskustan kannatus on pysynyt jopa yllättävän tasaisena, vaikka hallitus on tehnyt alkutaipaleella kovia budjettileikkauksia ja muita päätöksiä.

”Olemme suurin piirtein vaalien tasolla. Demareiden nousuun on osattu varautua. Hallitus on täysin tietoisesti keskittänyt ikävät päätökset vaalikauden alkuun. Yhteiskuntasopimuksen monet vaiheet ja työväestön huoli ovat varmasti asiat, jotka ovat vaikuttaneet puoluekannatusten muutoksiin”, Laaninen sanoo.

”Oikeastaan tämä on iskenyt hallituksessa varsinaisesti vain perussuomalaisten kannatukseen.”

Sdp:n Antti Rinne: Menestys johtuu kovasta työstä
Sdp:n Antti Rinne: Menestys johtuu kovasta työstä
HS:n gallupkyselyssä sdp on noussut suosituimmaksi puolueeksi ohi keskustan. Sdp:n kannatus oli 21,1 prosenttia ja keskustan 20,9 prosenttia. Antti Rinne kommentoi galluptuloksia HSTV:n suorassa lähetyksessä perjantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat