Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Emma Kari: Saan miehiltä viestejä, joissa he haaveilevat lapsiini kohdistuvasta väkivallasta

”Naispoliitikot saavat kaikenlaisia viestejä. Meitä haukutaan ja meidän toivotaan joutuvan erilaisten väkivaltaisten tekojen kohteiksi”

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Vihreiden kansanedustaja Emma Kari eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona 16. joulukuuta.
Vihreiden kansanedustaja Emma Kari eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona 16. joulukuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kertoi sunnuntaina julkisella Facebook-tilillään saaneensa lukuisia viestejä, joissa miehet haaveilevat häneen tai hänen lapsiinsa kohdistuvasta väkivallasta.

”Viestejä on tullut viikoittain tai jopa päivittäin. Varsinkin nyt loman alla niitä alkoi tulla päivittäin, mikä sai minut myös kirjoittamaan sen Facebook-tekstin”, Kari kertoo HS:lle puhelimitse.

Hänen mukaansa myös suoria uhkauksia on tullut. Uhkauksia on viety eteenpäin eduskunnan turvallisuusyksikölle.

”Naispoliitikot saavat kaikenlaisia viestejä. Meitä haukutaan ja meidän toivotaan joutuvan erilaisten väkivaltaisten tekojen kohteiksi. Joskus myös suoraan uhkaillaan”, Kari kertoo.

Viestejä hän kertoo saavansa kaikilla tavoilla. Nimettömiä sähköposteja, tekstiviestejä sekä Facebookin välityksellä.

Facebook-viestissään Kari kirjoittaa:

”Jokainen vanhempi voi kuvitella, miltä näiden viestien lukeminen tuntuu. Nämä suomalaisten miesten viestit, joissa toivotaan pienten lasteni joutumista hirvittävän väkivallan uhreiksi, ovat arkipäivää. Mutta ne eivät saisi olla sitä. Minun ei pitäisi joutua tottumaan niihin. Kenenkään ei pitäisi tottua tähän.”

Karilla on kaksi pientä lasta, kuusivuotias poika ja kaksivuotias tyttö.

”Surullista on se, että kynnys madaltuu koko ajan. Mitä tahansa voi laittaa ja esimerkiksi SPR:n vapaaehtoisia uhkaillaan. Hirvittäviä asioita saa sanoa ja kaikki pitää vain ottaa vastaan”, Kari sanoo.

Kansanedustaja ei kuitenkaan ole luopunut toivosta, vaikka vallitseva ilmapiiri on ahdistava.

”Toivoa on vielä. Vihapuheille on ollut vahvaa vastareaktiota. Me viestejä saaneet olemme saaneet myös kannustusta ja monet ovat olleet järkyttyneitä puolestamme siitä, millaisia asioita ihmiset voivat kirjoittaa.”

Karin mukaan myös se tiedostetaan, että viestien tavoitteena on hiljentää ihmisiä pelottelemalla. Siihenkin hän kertoo saaneensa tukea.

”Ihmiset eivät jätä toisiaan pulaan. Huonoon kohteluun puututaan ja toisia puolustetaan”, Kari toteaa.

Resepti paremmasta huomisesta on lopulta hyvin yksinkertainen.

”On pakko alkaa pitää toisista huolta. Minkäänlaista kiusaamista ei pidä hyväksyä”, Kari linjaa.

Tutkijat analysoivat syyskuussa Helsingin Sanomille vihaviestejä, joita oli lähetetty viidelle eri ihmiselle. Tutkijoiden mukaan vihaviestit luovat kuvaa vihollisleiristä, jolta saatetaan kieltää jopa ihmisyys.

Tutkijoiden mukaan vihaviestejä lähettävät pääasiassa miehet.

Olen läpi vuoden saanut miehiltä viestejä, joissa he haaveilevat minuun ja pieniin lapsiini kohdistuvasta väkivallasta....

Posted by Emma Kari on Sunday, December 20, 2015
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat