Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: Suomi ei ole enää houkutteleva turvapaikan­hakijoille – ”Matkalippuja jonotetaan kotiin”

Ulkoministeri Timo Soini on tyytyväinen siihen, että Suomi on pystynyt vähentämään houkuttelevuuttaan turvapaikanhakijoiden keskuudessa.

Politiikka
 
Mitä tapahtuu turvapaikkapuhuttelussa?
Mitä tapahtuu turvapaikkapuhuttelussa?
Maahanmuuttovirasto järjesti simuloidun turvapaikkapuhuttelun. Puhuttelijan mukaan kuuleminen sujui hyvin todenmukaisesti, lukuun ottamatta tulkkauksen puutetta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on tyytyväinen siihen, että Suomi on pystynyt vähentämään houkuttelevuuttaan.

”Se näkyy. 1 500 irakilaista on palannut kotimaahansa ja matkalippuja jonotetaan kotiin”, Soini sanoi perussuomalaisten puoluetoimistolla tiistaina.

”Oleskelulupa määräaikaiseksi, perheenyhdistäminen kiristyy, sosiaaliturvajärjestelmä kiristyy. Tähän perussuomalaiset ovat vaikuttaneet hallituksessa.”

Jukka Gröndahl / HS
Perusuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.
Perusuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Uusi turvapaikanhakijoita koskeva sosiaaliturvajärjestelmä tulee Soinin mukaan voimaan maaliskuun alusta. Hankkeen käynnisti sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) syksyllä.

Hallitus julkisti hiljattain 80 kohdan turvapaikanhakijoiden toimintaohjelman. Soinin mukaan opposition reaktiot siihen ovat olleet vaisuja.

Vihreiden ja vasemmistoliiton hän on havainnut vastustavan ohjelmaa. Sdp:n hiljaisuuden Soini arveli merkitsevän sitä, että Sdp tulee Ruotsin demarien linjalle: ”Tällainen vyöry ei ole kestävä eikä oikeudenmukainen.”

Timo Soini sanoo turvapaikanhakijoiden paluumuuton osoittaneen sen, että osalla tulijoista ei ole ollut hengenhätää.

”Onnea saa etsiä ja parempaa elintasoa, mutta ei järjestelmän puitteissa, joka on niitä varten, joilla on todellinen hätä.”

Hän sanoi, ettei perussuomalaiset vastusta niiden auttamista, joilla on todellinen hätä ja pakolaisstatus. Heitä on autettava pääasiassa kriisien lähialueilla Lähi-idässä. Jos oikeus turvapaikkaan todetaan, heidät otetaan pakolaiskiintiön puitteissa Suomeenkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat