Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Huhtasaari sanoo tykänneensä väkivaltaan yllyttävästä Facebook-päivityksestä vahingossa – ”En missään nimessä hyväksy”

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo, ettei lukenut väkivaltaista viestiä vaan tykkäsi linkitetystä blogitekstistä.

Politiikka
 
PETRI KROOK
Laura Huhtasaari.
Laura Huhtasaari. Kuva: PETRI KROOK

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo tykänneensä sunnuntaiyönä julkaistusta, rasistista väkivaltaa ylistäneestä Facebook-päivityksestä vahingossa. Huhtasaari on myöhemmin poistanut tykkäyksen ja sanoutunut väkivallasta irti päivityksen kommenttikentässä.

Kehonrakentaja Ano Turtiainen kutsui Facebook-seinällään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksiin kohdistuneita tuhopolton yrityksiä ”eliminointitehtäviksi”, jotka ovat olleet tärkeitä ”itsenäisyytemme ja turvallisuutemme puolustamisessa”.

Turtiainen kysyi myös ”onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan” ja lisäsi, että hänen jakamastaan perussuomalaisten Tiina Palovuoren blogitekstistä ”selviää pahin vihollisemme (SPR) joka hurraa yksittäisen kansalaisen pelolle”.

Turtiaisen koko päivitys on luettavissa artikkelin lopusta.

Palovuori on perussuomalaisten nuorisojärjestön toinen varapuheenjohtaja. Hänen Uuden Suomen blogitekstissään ei millään tavalla kehoteta väkivaltaan ketään kohtaan.

Huhtasaari sanoo HS:lle tykänneensä nimenomaan Palovuoren tekstistä.

”Voi sanoa, että kyse oli vahingosta. Selasin kännykällä nopeasti Facebookia, huomasin Tiinan tekstin ja tykkäsin siitä. En edes lukenut alustusta”, kansanedustaja selventää.

”Heti kun minulle huomautettiin alustuksesta, kävin kirjoittamassa sen yhteyteen ettei minulla ole mitään osaa tällaisiin tuhopolttoihin enkä sellaisia hyväksy. Poistin päivityksestä myös tykkäykseni sekä merkintäni.”

Huhtasaaren mukaan maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa on nyt jos koskaan pyrittävä rauhallisuuteen. Hän kirjoitti sunnuntaina HS:n mielipidekirjoituksessaan, että Suomessa pitäisi käydä keskustelua ilman kohuja: ”Keskustelukulttuuri ei toimi, jos emme oikeasti keskustele ja pyri ymmärtämään vastakeskustelijan ajatuksia.”

Huhtasaari toivoo, ettei Turtiaisen päivitys tai se, että hän siitä omien sanojensa mukaan vahingossa tykkäsi, vaaranna tätä pyrkimystä.

”Nyt jos koskaan meidän pitäisi keskustella koko ajan enemmän. Olen sitä mieltä, ettei keskustelua saa lopettaa minkään ryhmän kanssa. Itse kuitenkin sanoudun irti tällaisesta leiristä”, kansanedustaja sanoo viitaten Turtiaisen päivitykseen.

”Olen maahanmuuttokriittinen, mutta en missään nimessä hyväksy vastaanottokeskusten polttamista.”

Ano Turtiaisen (Facebook-profiilissaan Samuel Turtiainen) päivitys Facebookissa:

Hyvät kansalaiset, te jotka olette ottaneet isojakin henkilökohtaisia riskejä toimiessanne eliminointitehtävissä...

Julkaissut Samuel Turtiainen 27. joulukuuta 2015
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat