Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rkp haluaa hallitukselta selvän kannan katupartioihin – ”Partioissa selkeä väkivallan riski”

Rkp:n puheenjohtajan Carl Haglundin ja kansanedustajan Mikaela Nylanderin mukaan hallituksen sisällä näyttää olevan vastakkaisia näkemyksiä partioiden toiminnasta.

Politiikka
 
Rio Gandara
Carl Haglund
Carl Haglund Kuva: Rio Gandara

Rkp haluaa hallituksen selventävän näkemyksiään kansalaisten katupartioista.

Puolueen puheenjohtajan Carl Haglundin ja kansanedustajan Mikaela Nylanderin mukaan hallituksen sisällä näyttää olevan vastakkaisia näkemyksiä partioiden toiminnasta.

”Sisäministeri [ Petteri ] Orpon ilmoittama kanta oli selkeä ja tervetullut, oikeusministeri [ Jari ] Lindströmin lausunto sen sijaan on tulkinnanvarainen. Suomessa yleistä järjestystä valvoo ja ylläpitää julkinen valta, eli tässä tapauksessa poliisi”, Haglund kertoo tiedotteessa.

Useisiin kaupunkeihin on syntynyt viime viikkoina katupartioita. Ne ovat perustelleet toimintaansa turvattomuudella, jota turvapaikanhakijoiden tai muiden ulkomaalaisten väitetään kasvattaneen. Haglundin mukaan katupartioihin liittyy selkeä riski, että toiminta voi johtaa oman käden oikeuteen ja väkivaltaan.

”Siksi olisi täysin välttämätöntä, että hallitus yksiselitteisesti toteaisi tämän, eikä antaisi enää tilaa tulkinnoille”, Haglund kertoo.

Kaksikko aikoo tehdä aiheesta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa.

Keskustelu katupartioista kiihtyi tiistaina, kun Suomen korkein poliisivirkamies, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi pitävänsä partiointia hyväksyttävänä toimintana, kunhan ryhmät eivät riko lakia ja leiki poliisia.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) puolestaan kommentoi katupartioinnissa olevan piirteitä, jotka eivät ollenkaan lisää turvallisuutta. Oikeusministeri Jari Lindström (ps) kertoi Ylelle, ettei ole kuullut katupartioiden synnyttäneen ongelmia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat