Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä ja Löfven yhteisartikkelissa: Suomen ja Ruotsin yhteistyö aseellisissa kriiseissä syvenee

Kalevassa ja Dagens Nyheterissä julkaistussa tekstissä Juha Sipilä ja Stefan Löfven korostavat yhteistyön tärkeyttä myös Naton kanssa. Heidän mielestään Venäjän toimet Ukrainassa ovat synnyttäneet Euroopalle vakavimman turvallisuusuhan kylmän sodan jälkeen.

Politiikka
 
Magnus Laupa
Pääministerit Juha Sipilä ja Stefan Löfven kesäkuussa Tukholmassa.
Pääministerit Juha Sipilä ja Stefan Löfven kesäkuussa Tukholmassa. Kuva: Magnus Laupa

Suomen ja Ruotsin pääministerit Juha Sipilä (kesk.) ja Stefan Löfven (sosiaalidemokraattinen työväenpuolue) korostavat harvinaisessa yhteiskirjoituksessa, että Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö tulee syvenemään tulevaisuudessa.

Kirjoitus on julkaistu sunnuntain Kaleva- ja Dagens Nyheter -lehdissä.

Pääministerien mukaan turvallisuustilanne Itämeren alueella on heikentynyt sen jälkeen, kun Venäjä aloitti Ukrainaa vastaan kohdistetut tuomittavat toimet ja liitti Krimin laittomasti Venäjään.

Sotilaallinen toiminta Itämerellä ja sen ympärillä on lisääntynyt, ministerit kirjoittavat. Tarvitaan pitkäjänteisiä toimia.

Sipilä ja Löfven korostavat yhteistyön tärkeyttä myös Naton kanssa, vaikka kumpikaan maa ei ole sotilasliiton jäsen. Suhde Natoon on läheinen, ja transatlanttinen yhteys vahva.

”Käsillämme on vakavin uhka eurooppalaista turvallisuutta uhkaava haaste kylmän sodan loppumisen jälkeen”, ministerit kirjoittavat.

HS kertoi lokakuussa, että Suomi ja Ruotsi pyrkivät yhteistyöhön sotilasliitto Naton jäsenyyteen liittyvissä selvityksissään. Ruotsissa selvitys on jo tekeillä, ja Suomessa se tehdään kuluvan vuoden aikana.

Kirjoituksessa molemmat pääministerit ovat sitä mieltä, että sotilaallinen liittoutumattomuus palvelee pohjoisen Euroopan turvallisuutta. Linja on Suomelle ja Ruotsille hyväksi.

Päällimmäisenä uhkana on juuri nyt pakolaiskriisi ja terrorismi. Molemmat valtiot ovat Pariisin terrori-iskujen jälkeen sitoutuneet terroristijärjestö Isiksen vastaiseen taisteluun.

Suomi ja Ruotsi kuuluvat lisäksi niihin EU-maihin, jotka ovat ottaneet vastaan eniten turvapaikanhakijoita väkilukuun suhteutettuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat