Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb Ylelle: Hallitus selvittää rasististen katupartioiden kieltämistä

HS:n tietojen mukaan hallituksen aikomuksena on selvittää ennen kaikkea rasististen ja demokratian vastaisten järjestöjen laillisuus

Politiikka
 
Öiset katupartiot hämmentävät joensuulaisia
Öiset katupartiot hämmentävät joensuulaisia
Äärioikeistolaisten nuorukaisten katupartiot ihmetyttävät Joensuussa. Harva on havainnut järjestyshäiriöitä, mutta ilmassa on siilti epävarmuutta. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen HS

Hallitus selvittää Ylen uutisen mukaan rasististen katupartioiden kieltämistä. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoi Ylelle, että hallitus selvittää mahdollisuutta kieltää rasistiset partiot.

”Käymme [hallituksessa] keskustelun. Me katsomme, missä oikeudellinen rajapinta on”, Stubb sanoi Ylelle.

Katupartioinnin kieltäminen voi olla juridisesti hankalaa, sillä ilmaisun- ja kokoontumisvapaus kuuluu perusoikeuksiin.

HS:n tietojen mukaan hallituksen aikomuksena on selvittää ennen kaikkea rasististen ja demokratian vastaisten järjestöjen laillisuus.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puolestaan selvensi keskiviikkona Ylen tiistaisessa haastattelussa antamiaan lausuntoja katupartioista ja tuomitsee ulkomaalaisvastaiset katupartiot.

Paljon kritiikkiä herättäneestä lausunnosta sai käsityksen, että Sipilä rinnasti katupartiot vapaaehtoistoimintaan, jossa lapsia kuljetetaan harrastuksiin. Hän sanoi, että keskustelu katupartioista on saanut liian suuret mittasuhteet.

Muun muassa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund ihmettelevät pääministerin epäselviä puheita katupartioista.

Heidän mukaansa Sipilä väisti kysymyksen rasistisista katupartioista. ”Odotamme pääministeriltä yksiselitteistä kannanottoa, jossa hän torjuu selkeästi rasistiset katupartiot”, puheenjohtajat kirjoittavat yhteisessä kannanottossaan.

He kirjoittavat, että ”esimerkiksi avoimesti rasistisiin tavoitteisiin nojaava Soldiers of Odin -järjestö tunnuksineen ei ole neutraalia yhteisön valvontaa”. Heidän mielestään pääministeri ”ei ole tilanteen tasolla, kun hän rinnastaa vapaaehtoistoimintaa ja rasistisiin motiiviin perustuvaa katupartiointia”.

Keskiviikkona Sipilä vastasi kritiikkiin ja tuomitsi ulkomaalaisvastaiset katupartiot. Lue tästä Ylen kirjoitus aiheesta.

”Niistä [ulkomaalaisvastaisista katupartioista] ei minulta kysytty. Niitä ei tarvita. Olen täsmälleen samaa mieltä kuin eilenkin, järjestyksenpito Suomessa kuuluu poliisille”, Sipilä sanoi Ylelle.

Sipilä ei kommentoi, pitäisikö katupartiot kieltää.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Alexander Stubb
Alexander Stubb
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat