Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verotulot kasvoivat yllättäen joulukuussa – yrityksiltä runsaasti lisää yhteiseen kassaan

Yhteisöt maksoivat lähes 600 miljoonaa euroa enemmän veroja viime vuonna kuin 2014

Politiikka
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Veroja kertyi joulukuussa seitsemän prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2014.
Veroja kertyi joulukuussa seitsemän prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2014. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Joulukuu toi verottajalle yllättävän lahjan: veroja kertyi seitsemän prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2014. Rahassa se tarkoittaa 162 miljoonaa lisäeuroa käytettäväksi yhteiskunnan yhteisiin menoihin.

Joulukuussa verottajan säkkiin rapisi euroja huomattavasti ripeämmin kuin muina kuukausina suhteessa edelliseen vuoteen. Tammi–joulukuussa 2015 veroja kerättiin 55 122 miljoonaa euroa, mikä on 2,1 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014. Tämä merkitsee 1 143 miljoonaa lisäeuroa eli noin 1,1 miljardia euroa lisää yhteiseen kassaan.

Eniten toiveita yritysten paremmasta huomisesta herättää yhteisöveron kasvu, joka oli 14,5 prosenttia tammi–joulukuussa. Tämä tarkoittaa, että yritykset, laitokset, säätiöt ja muut yhteisöt maksoivat viime vuonna 580 miljoonaa euroa enemmän veroja kuin vuonna 2014.

Joulukuussa yhteisöt maksoivat jopa 735 prosenttia eli 156 miljoonaa euroa enemmän veroja kuin vuotta aikaisemmin. Yhteisöverojen lisäys ei johdu veronkorotuksista, sillä yhteisöveroa laskettiin 4,5 prosenttiyksikköä 20 prosenttiin vuoden 2014 alusta lähtien

Kansalaisilta kerättiin 2,1 prosenttia enemmän tuloveroa kuin 2014.

Verohallinto sanoo tiedotteessaan, että yhteisöverojen ennakkoverojen kokonaistasosta ei voi vetää varmoja johtopäätöksiä yritysten tulosnäkymistä eikä verotuksesta, koska kuluvan ja tulevan vuoden ennakkoverot pohjautuvat suurelta osin viimeksi tehdyn tai valmistuvan verotuksen tietoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat