Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ei tutki Pentti Oinosen raiskausväitettä – Poliisin mukaan kansanedustajaa ei haettu kuultavaksi

Toisin kuin kansanedustaja Pentti Oinonen väitti, häntä ei poliisin mukaan haettu kuultavaksi

Politiikka
 
Katja Boxberg Marjukka Liiten Anne Viljamaa
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Pentti Oinosen mukaan hänen tietonsa perustuvat lehdissä olleisiin uutisiin.
Pentti Oinosen mukaan hänen tietonsa perustuvat lehdissä olleisiin uutisiin. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Poliisi ei ole löytänyt vahvistusta kansanedustaja Pentti Oinosen (ps) Karjalainen-lehdessä torstaina esittämälle väitteelle Kuopiossa tapahtuneesta 15-vuotiaan tytön raiskauksesta. Oinonen syytti poliisia tapauksen vähättelystä.

Poliisi käynnisti mahdollisesta raiskauksesta selvityksen torstaiaamuna ja tarjosi Oinoselle mahdollisuutta tulla asiassa kuulluksi joko puhelimitse, poliisiasemalla tai muussa paikassa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan Oinonen ei kuitenkaan halunnut selvittää väittämiään tarkemmin poliisille. ”Tiedotusvälineiden kautta Oinonen on saattanut tietoon, että hän on itse käsittänyt väärin tapahtuman ja sen ajankohdan”, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi ei käynnistä asiasta esitutkintaa, sillä Oinosen mainitsemasta raiskauksesta ei löytynyt minkäänlaista näyttöä.

Poliisi ei lopulta katsonut tarpeelliseksi edes kuulla Oinosta.

Helsingin Sanomille Oinonen kertoi torstaina, että poliisi yritti Joensuussa hakea häntä kuultavaksi, mutta hän kieltäytyi nousemasta poliisiautoon.

Hän oli jo aiemmin kertonut MTV:n uutisille, että ”poliisit ovat viemässä minua poliisiautoon”.

Itä-Suomen poliisi ei Ilta-Sanomien mukaan kuitenkaan hakenut Oinosta kuultavaksi poliisiautolla, eikä häntä yritetty saada kuulusteluun väkipakolla. Itse asiassa poliisi luopui kokonaan aikeesta kuulustella Oinosta, Ilta-Sanomat kertoo.

”Häneen oltiin puhelimitse yhteydessä aamulla hänen kirjoituksensa johdosta. Lähtökohtaisestihan siinä esitettiin väite vakavasta rikoksesta, joka poliisilla on velvollisuus tutkia, joten halusimme häneltä lisätietoa asiasta. Hän ei kuitenkaan ollut halukas tulemaan kuulusteluun tai avaamaan asiaa enää sen enempää, rikosylikomisario Kalle Toivanen kertoi Ilta-Sanomille.

Poliisi painottaa, että koko ajan kyse oli sen selvittämisestä, onko syytä epäillä raiskausrikosta. Oinosen puheiden tai kirjoitusten todenperäisyyttä poliisi ei selvittänyt.

Oinonen kirjoitti sanomalehti Karjalaisen kolumnissa, että ”viime viikolla 15-vuotias tyttö raiskattiin Kuopiossa ja vahvasti epäiltynä on ’turvapaikan hakija’. Näen edesvastuuttomaksi tällaisen viranomaisten ja poliisien naisiin kohdistuvan raiskaustapausten vähättelyn.”

Oinonen kertoi torstaina Ylelle, että hänen kirjoituksensa perustui Savon Sanomien uutiseen. Oinonen myönsi, että hän oli tehnyt omassa kirjoituksessaan virheitä. Todellisuudessa raiskauksen uhri oli täysi-ikäinen, ja rikos oli sattunut jo joulukuun alussa.

Poliisin mukaan epäilty saattoi olla ulkomaalainen, mutta tietoon ei ole tullut mitään sellaista, mikä viittaisi epäillyn olevan turvapaikanhakija.

Oinonen kuvaili HS:lle koko tapahtumaketjua ”lapselliseksi”. Hän sanoo oikaisseensa aiemmat virheelliset väittämänsä asianmukaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat