Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Petteri Orpo torjuu spekulaatiot: Kokoomuksen puheenjohtajuus ei kiinnosta

Sisäministeri pitää Suomen uhkana kyvyttömyyttä rauhalliseen keskusteluun

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Sisäministeri Petteri Orpo (kok).
Sisäministeri Petteri Orpo (kok). Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) torjuu ajatuksen kokoomuksen puoluejohtajuudesta tiukasti. ”En ole lähdössä pyrkimään (ehdolle)”, vakuutti Orpo perjantaina HS:n haastattelussa.

Julkisuudessa Orpon on arveltu olevan todennäköisin vaihtoehto puheenjohtaja Alexander Stubbin seuraajaksi. Kulmapöydässä Orpo vastasi yleisökysymykseen ”kiinnostaako kokoomuksen puheenjohtajuus”.

”Ei kiinnosta”, Orpo sanoi.

Maahanmuuttokeskusteluun liittyen Orpo ilmoitti olevansa valmis pohtimaan katupartioiden kieltämistä, jos laittomuuksia ilmenee. Toistaiseksi viranomaisten tietoon ei hänen mukaansa sellaisia ole tullut. Hän muistutti, että minkäänlaisia voimankäyttöoikeuksia katupartioilla ei tietenkään ole. ”Poliisi seuraa tilannetta tarkasti.”

Onko uhkakuva nyt maahanmuutto vai sitä vastustavat tahot? Orpon mukaan Suomen kannalta uhkaavinta on kyvyttömyys rauhalliseen keskusteluun asiasta. ”Ääripäät” saavat hänen mukaansa liikaa huomiota, mikä johtaa vastakkainasetteluun.

Orpo myönsi, että poliisin viestintä on paikoin ollut ”huteraa”. Poliisi hämmensi sekavilla lausunnoillaan vuodenvaihteen tienoilla julkisuudessa alkanutta ahdistelukeskustelua.

Poliisista vastaava sisäministeri korosti kuitenkin, että varsinaisessa toiminnassaan poliisi on onnistunut hyvin.

Orpo sanoi haastattelussa pitävänsä harmillisena, jos hallituksen viestinnästä on muodostunut epäyhtenäinen kuva. Esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän (kesk) kommentit ilmiöstä ovat herättäneet kummastusta. Sipilä on julkisuudessa rinnastanut katupartiot lasten harrastuskuljetuksiin.

Orpon mukaan hallituksella oli vasta kuluvalla viikolla mahdollisuus istua samaan pöytään keskustelemaan. ”Olen tyytyväinen että hallituksella on nyt yhteinen linja”, hän kuittasi epäilyt linjaeroista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat