Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viron puolustusministeri Lännen medialle: Suomi ja Viro auttaisivat toisiaan sodassa

Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö pitää arviota ”mielenkiintoisena”.

Politiikka
 
Puolustusministeriö
Puolustusministeri Jussi Niinistö (toinen vasemmalta) vieraili Libanonissa 13. tammikuuta yhdessä Viron puolustusministeri Hannes Hansonin (kolmas vasemmalta) kanssa. Ministerit tutustuivat Libanonin UNIFIL-operaatioon. Suomalais-irlantilaisen pataljoonan suomalaiseen jääkärikomppaniaan on viime toukokuusta lähtien kuulunut virolainen jääkärijoukkue.
Puolustusministeri Jussi Niinistö (toinen vasemmalta) vieraili Libanonissa 13. tammikuuta yhdessä Viron puolustusministeri Hannes Hansonin (kolmas vasemmalta) kanssa. Ministerit tutustuivat Libanonin UNIFIL-operaatioon. Suomalais-irlantilaisen pataljoonan suomalaiseen jääkärikomppaniaan on viime toukokuusta lähtien kuulunut virolainen jääkärijoukkue. Kuva: Puolustusministeriö

Viron puolustusministeri Hannes Hanso uskoo, että tosipaikan tullen Suomi ja Viro tekevät sotilaallista yhteistyötä. Asiasta kertoo Lännen media, joka oli mukana puolustusministerien vierailulla Libanonissa.

”Jos Suomi pyytää, Viro tulee Suomen avuksi, ja olen aivan varma, että avun antaminen toimii yhtä hyvin toiseen suuntaan”, Hanso sanoi Lännen medialle.

Muodollisia turvatakuulausekkeita ei Hanson mielestä edes tarvita, vaan veljeskansojen toiminta toistensa hyväksi on itsestään selvää.

Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) pitää Lännen median mukaan arviota ”mielenkiintoisena”.

”Voisin hyvin kuvitella, että ainakin kriisinhallinnassa Suomella ja Virolla voi olla jatkossa vastaavanlaista yhteistyötä”, Niinistö sanoi Lännen medialle.

Puolustusministerien matka kohdistui Suomen ja Viron yhteiseen kriisinhallintaoperaatioon At Tirissä Israelin ja Libanonin rajalla.

Suomalais-irlantilaisen pataljoonan suomalaiseen komppaniaan on viime toukokuusta lähtien kuulunut virolainen jääkärijoukkue.

Virolaisia työskentelee pataljoonan ja operaation esikunnissa. Suomi on toiminut suomalais-irlantilaisessa pataljoonassa johtovaltiona vuodesta 2013 alkaen ja jatkaa vielä kuluvan vuoden marraskuuhun asti.

Suomalais-irlantilaisen pataljoonan vahvuus on noin viisisataa rauhanturvaajaa, joista suomalaisia on noin kolmesataa ja virolaisia noin neljäkymmentä.

Suomen ja Viron pääministerit Juha Sipilä (kesk) ja Taavi Rõivas tutustuivat samaan operaatioon elokuussa.

Lännen media kertoo myös, että matkalla puolustusministeri Niinistö otti vastaan kutsun osallistua Virossa keväällä järjestettävään sotaharjoitus Kevätmyrksyyn (Spring Storm). Harjoitukseen osallistuu useita Nato-maita sekä Suomi ja Ruotsi.

”Osallistumme Kevätmyrskyyn kymmenellä esikuntaupseerilla”, Niinistö sanoi Lännen medialle.

Puolustusministeri Niinistö on sotahistorian ja poliittisen historian dosentti, joka on perehtynyt Suomen ja Viron sotahistoriaan muun muassa teoksessaan Heimosotien historia 1918–1922 (SKS, 2005).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat