Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Rinne toisi vanhat työmarkkinalegendat neuvottelupöytään – Laatunen ja Ihalainen torjuvat esityksen

Rinne haluaisi Lasse Laatusen ja Lauri Ihalaisen neuvottelupöytään. Molempien mielestä neuvottelut ovat ensisijaisesti järjestöjen vastuulla.

Politiikka
 
Markus Jokela / Vesa Moilanen
SAK:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) ja Elinkeinoelämän keskusliiton entinen johtaja Lasse Laatunen
SAK:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) ja Elinkeinoelämän keskusliiton entinen johtaja Lasse Laatunen Kuva: Markus Jokela / Vesa Moilanen

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ehdottaa, että työmarkkinaneuvottelujen konkarit, Elinkeinoelämän keskusliiton entinen johtaja Lasse Laatunen ja SAK:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) otettaisiin mukaan työmarkkinajärjestöjen neuvotteluihin.

Rinne teki ehdotuksensa Sdp:n puoluehallituksen kokouksessa torstaiaamuna. Rinteen mielestä kaksikko voisi toimia ”työmarkkinadiplomaatteina”.

Sekä kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) että eläkkeellä oleva Lasse Laatunen kuulivat esityksestä HS:ltä.

”Kyllä nyt on ennenaikaista pohtia ulkopuolisia, tarpeetontakin. Annetaan parteille nyt neuvottelurauha”, Laatunen torjui esityksen tuoreeltaan.

Hän sanoo, että päätös yhteiskuntasopimusneuvottelujen aloittamisesta uudelleen on tuore.

”Sitten pitää miettiä, jos kutsutaan ja onko neuvotteluille edellytykset olemassa. Toivotaan, että partit löytävät ratkaisun. Ne joilla valtakirja on, heillä on velvollisuus ja vastuu onnistua”, Laatunen sanoo.

Laatunen ei osaa sanoa olisiko heistä apua. ”Monet pitävät meitä menneisyyden miehinä, mutta onhan meillä omat näyttömme.”

Lauri Ihalainen on entisenä SAK:n puheenjohtajana haluttu neuvottelija, kun yhteiskunnassa ovat asiat sekaisin.

Hän suhtautuu kuitenkin epäilevästi siihen, että ulkopuoliset tulisivat mukaan. Hän ei halua tunkea neuvotteluihin. Marssijärjestys on hänen mukaansa se, että järjestöjen pitää itse löytää ratkaisunsa.

”Aina olisi hyvä, että järjestöt keskenään löytävät ratkaisun, mutta jos erilaista tukea eri muodoin tarvitaan, toki sitä pitää auttaa”, Ihalainen sanoo.

”Jos tahtotila tulee, että apua tarvitaan, on selvää että kukaan ei halua kieltäytyä. Keskusteluita on toki käytykin ja olen koittanut rohkaista osapuolia.”

SAK:n hallitus kokoontuu maanantaina keskustelemaan, onko neuvottelujen aloittamiselle edellytyksiä olemassa.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies torjuu ehdotuksen kohteliaasti.

”Uskon, että me pärjäämme nykyisin pärjätään. Meillä on kokemusta jo avusta, kun mukana viime vuonna oli hyvin kokenut entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius. Uskoisin, että esitys on ystävällisessä mielessä tehty, mutta eiköhän me ilman ulkopuolelta tulevia voimia jatketa”, Häkämies sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat