Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen palaa puolueeseen –”Sananvapauttani ei ole rajoitettu millään tavalla”

Perussuomalaisiin palaava Sebastian Tynkkynen aikoo jatkaa puoluejohdon arvostelua, jos sille on tarvetta.

Politiikka
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Sebastian Tynkkynen
Sebastian Tynkkynen Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen palaa puolueen jäseneksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä puoluetta lähellä olevan Perussuomalainen-lehden verkkoversio, Suomen uutiset.

Tynkkysen takaisinotosta päätti perussuomalaisten puoluehallitus torstaina. Kokouksessa Tynkkynen myös luopui puolueen varapuheenjohtajuudesta.

”Minulle mikään asema ei ole itseisarvoisesti tärkeä. Pyrin kesällä varapuheenjohtajaksi siksi, että saisimme tiukempaa hallituspolitiikkaa. Kyllä sillä varmasti vaikutusta oli”, torstai-iltana tavoitettu Tynkkynen sanoo HS:lle.

Tynkkynen on tyytyväinen siihen, että hänet otettiin takaisin puolueen jäseneksi. Hän kokee, että puolueen jäsenenä hän voi vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin, kuten maahanmuuttopolitiikkaan.

Tynkkynen erotettiin puolueesta lokakuun lopussa. Ennen erottamistaan Tynkkynen oli arvostellut puoluejohtoa takinkäännöstä maahanmuuttolinjauksissa sekä Kreikan tukipaketeissa. Hän vaati myös puolue-elinten käsittelevän perussuomalaisten jatkoa hallituksessa.

Puoluehallitus perusteli lokakuun lopussa Tynkkysen erottamista sillä, että hän oli kerännyt nimilistaa perussuomalaisista, jotka kannattivat yhteiskokouksen järjestämistä. Puoluehallituksen mielestä kyseessä oli laiton jäsenrekisteri.

Tynkkynen sanoo torstai-iltana, ettei hän aio luopua kriittisyydestään.

”Puolueen nuorisojärjestön tehtävänä on toimia puolueen omanatuntona. Jos tehdään hyviä päätöksiä, niistä pitää jakaa kiitosta. Jos päätökset ovat huonoja, niin niitä on tietenkin arvosteltava”, Tynkkynen sanoo.

”Ilman tällaista omaatuntoa voidaan mennä pahasti metsään.”

Hän sanoo, ettei takaisinoton ehtona ollut puoluejohdon arvostelun lopettaminen tai muukaan sensuuriin viittaava.

”Sananvapauttani ei ole hillitty tai rajoitettu millään tavalla. Minulle ei ole sanottu, että pitäisi olla jotain mieltä.”

Tynkkynen uskoo, että erottamisprosessi on selkiyttänyt perussuomalaisille nuorisojärjestön ja emopuolueen välistä työnjakoa.

”Vanhoissa puolueissa ymmärretään se, että nuoret ovat muuttava voima. Meillä on pitkään ajateltu, että nuorisopuolueen pitäisi olla ukkopuolueen versio 2.0. Luulen, että roolit alkavat selviytyä myös tässä puolueessa”, Tynkkynen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat