Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisten Terho: ”Kun hallituksen toimet alkavat vaikuttaa, kannatuksemme nousee”

Pakolaispolitiikka ja Suomen kilpailukyky ovat politiikan kuumat kevätaiheet, arvioivat HSTV:n studiovieraat, eduskuntaryhmien puheenjohtajat Sampo Terho (ps) ja Antti Lindtman (sd).

Politiikka
 
Pakolaiskriisi ja pakkolait taatusti kevään kuumia perunoita
Pakolaiskriisi ja pakkolait taatusti kevään kuumia perunoita
Mikä on kevään kuumin aihe politiikassa? Tähän kysymykseen vastaavat eduskuntaryhmien puheenjohtajat Antti Lindtman (sd) ja Sampo Terho (ps) HSTV:n keskusteluohjelmassa, jossa puitiin kummankin puoleen gallupsuosiota. Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: HSTV.

Hallituksen pakkolakien kohtalo ja turvapaikanhakijoiden virta ovat kevään politiikan keskiössä, arvelivat kuin yhdestä suusta gallupkärjessä keikkuvan Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho HSTV:n lähetyksessä perjantaiaamuna.

Lindtman sanoi, että luottamuksen palauttaminen työmarkkinoille on keskeistä. ”Pakkolaki estää sovun syntymistä”, hän sanoi.

Lindtman näkee Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) paluun neuvottelupöytään merkkinä siitä, että EK ei usko pakkolakien koskaan tulevan voimaan.

Terho korosti, että hallitus ei ole koskaan pitänyt kilpailukykypakettia ensisijaisena, vaan työmarkkinajärjestöjen sopimus on hallituksenkin toive. Terho sanoi, että hallitus ajaa kilpailukykypaketilla yksityissektorin työllisyyttä.

”Emme voi jäädä katsomaan Suomen kurjistumista toimettomana.”

Pakolaiskriisin suhteen Lindtman peräsi kansallista yksituumaisuutta, ei pikkupolitikointia. ”Tässä asiassa emme arvostele hallituksen yleislinjaa.”

Terho huomautti, että perussuomalaiset on ollut kiinteästi mukana tekemässä hallituksen pakolaispolitiikan toimenpideohjelmia. ”Rinnastakaapa ne maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaamme, yhtäläisyyksiä on, ja tavoitteitamme on saatu läpi.”

Terho korosti keskustelussa useaan kertaan, että kun hallituksen toimenpiteet toteutuvat ja tulevat kansalaisten tietoon, puolueen kannatus kääntyy nousuun.

HS
Eduskuntaryhmän puheenjohtajat Antti Lindtman (sd) ja Sampo Terho (ps) kohtaavat aamun HSTV-keskustelussa.
Eduskuntaryhmän puheenjohtajat Antti Lindtman (sd) ja Sampo Terho (ps) kohtaavat aamun HSTV-keskustelussa.

Perussuomalaiset ovat kannatuksessaan joutuneet kantamaan kovimman hinnan turvapaikanhakijoiden vyörystä. Kriisi tuli päälle samaan aikaan, kun puolue tuli hallitukseen.

”Kannatuksen lasku pysäytetään sillä, että me saadaan uskottavasti näytettyä, että hallituspolitiikka tuottaa tulosta. Nyt kannattajamme ovat epävarmuuden tilassa, vaikka mitään ei ole vielä edes ehditty laittaa toimeen”, Terho sanoi.

Hän huomautti, että HS-gallupissa merkittävä osa ei ole sanonut kantaansa, mikä tarkoittaa, että iso osa perussuomalaisten äänestäjistä on siirtynyt nukkuviin.

Sdp:n kannatus perjantaina julkaistussa gallupissa oli 22,8 prosenttia, perussuomalaisten 9,6 prosenttia.

Lindtman arvioi heidän korkean kannatuksensa johtuvan puolueen työllisyyttä ja tasapuolisuutta korostavasta linjasta.

”Luulen, että ihmiset odottavat vaihtoehtoja, ja me ollaan koko syksy tarjottu talouspolitiikan linjaan ja työmarkkinoille omaa vaihtoehtoa. Työllisyyttä korostavalle politiikalle ja oikeudenmukaiselle sopeutukselle on kysyntää.”

”Ihmiset katsovat hallituksen politiikkaa oman arjen kautta. Tulos pakottaa hallituksen muuttamaan linjaa pakkolakipolitiikassaan”, hän sanoo.

Lindtman arveli perussuomalaistenkin kannatuksen nousevan, jos hallitus vetäisi pakkolakinsa pois.

HSTV-Studio: Miksi perussuomalaisten kannatus romahti?
HSTV-Studio: Miksi perussuomalaisten kannatus romahti?
HS-gallup paljasti, että Sdp on noussut selkeästi Suomen suurimmaksi puolueeksi. Perussuomalaisten suosio sen sijaan on laskenut alle 10 prosentin rajan. Mistä tämä johtuu? HSTV:n studiossa tilannetta puivat eduskuntaryhmien puheenjohtajat Sampo Terho (ps) ja Antti Lindtman (sd). Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: HSTV.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat