Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäministeri Orpo kertoo tapaamisesta venäläisen kollegansa kanssa – HSTV:n näytti tilaisuuden suorana lähetyksenä

Suomen tavoitteena on saada turvapaikanhakijoiden tulo Venäjältä pysähtymään

Politiikka
 

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) piti tiistaiaamuna kello 9 tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi neuvotteluista venäläisen kollegansa sisäministeri Vladimir Kolokoltsevin kanssa.

Orpo ja Kolokoltsev tapasivat tiistai-iltana Vantaalla Königstedtin kartanossa. Asialistalla oli muun muassa maahanmuuttotilanne Suomen ja Venäjän rajalla.

Suomen tavoitteena on saada turvapaikanhakijoiden tulo Venäjältä pysähtymään. Pohjois-Suomen raja-asemien kautta on tullut jo noin tuhat turvapaikanhakijaa.

Suomen hallitus sekä presidentti Sauli Niinistö ovat useaan otteeseen ilmaisseet huolensa tilanteesta. Ulkoministeri Timo Soini (ps) sanoi maanantaina, että ”tilanne on nyt hyvin herkkä”.

Sekä Suomessa että Venäjällä on epäilty rajanylityksen olevan järjestettyä liiketoimintaa, johon venäläiset viranomaiset ovat sotkeutuneet.

Suomen lisäksi myös Norja on huolestunut Venäjän puolelta saapuvista turvapaikanhakijoista. Norjaan saapui viime vuonna Venäjältä 5 500 turvapaikanhakijaa.

Norja on sanonut käännyttävänsä takaisin ne tulijat, jotka ovat asuneet Venäjällä jo pidempään, mutta Venäjä on sanonut estävänsä palautukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat