Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Vanhanen: Nato-jäsenyyden hakeminen on aito vaihtoehto

Entinen pääministeri kertoo nykytilanteessa kannattavansa Suomen ja Ruotsin pysymistä Naton ulkopuolella

Politiikka
 
Markku Ulander
Matti Vanhasen (kesk) mukaan Suomessa tutkaillaan, millaiseksi Venäjä muuttuu.
Matti Vanhasen (kesk) mukaan Suomessa tutkaillaan, millaiseksi Venäjä muuttuu. Kuva: Markku Ulander

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen pohtii Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaihtoehtoja uudessa kirjassaan, joka julkaistiin keskiviikkoaamuna eduskunnassa.

Entinen pitkäaikainen pääministeri kertoo nykytilanteessa kannattavansa Suomen ja Ruotsin pysymistä Naton ulkopuolella, koska näiden naapurimaiden liittoutumattomuus ylläpitää vakautta Itämeren alueella.

”Minulle Nato-jäsenyyden hakeminen on kuitenkin aito vaihtoehto, jos vakauspolitiikka ei muiden käytöksestä johtuen onnistu”, Vanhanen kirjoittaa.

”Muilla” Vanhanen tarkoittaa ennen kaikkea Venäjää. Hän toivoo, että Venäjällä ymmärrettäisiin, että sen oma toiminta vaikuttaa myös suomalaisten mielipiteisiin. Hän viittaa Venäjän rooliin muun muassa Ukrainan sodassa.

”Jos lähialueemme vakaus järkkyy Venäjän toimesta, kääntyy viisari täällä – ei Venäjän, vaan Naton suuntaan. Viimeisten vuosien politiikalla muualla Euroopassa Venäjä on laittanut liikkeelle pallon, joka pyörii. Ruotsissa mietitään. Ja Suomessa tutkaillaan, millaiseksi naapurimme Venäjä muuttuu”, Vanhanen kirjoittaa Ulkopolitiikkaa-kirjansa lopussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat