Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Li Andersson lähti vasemmistoliiton johtajakisaan: ”Puolue ei ole jakautunut punavihreisiin ja duunareihin”

Politiikka
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson Helsingissä tiistaina.
Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson Helsingissä tiistaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kansanedustaja, valtiotieteiden kandidaatti Li Andersson, 28, tavoittelee vasemmistoliiton puheenjohtajuutta. Andersson ilmoitti ehdokkuudestaan keskiviikkona. Asiasta uutisoi ensimmäisenä STT.

Anderssonin mukaan päätös on kypsynyt eduskunnan työtauon aikana, tammikuussa.

”Kyllä, minä olen kisassa mukana”, Andersson sanoo HS:lle.

Andersson luonnehtii itseään asiakeskeiseksi poliitikoksi. Andersson uskoo, että hänen johdollaan puolue voisi myös laajentaa kannattajakuntaansa.

”Koen, että vasemmistoliitolla on tärkeä rooli ja tehtävä näinä aikoina. Vasemmistoliiton politiikka on sellaista, josta enemmistö suomalaisia hyötyy.”

”Tavoitteemme on luoda mahdollisimman paljon hyvinvointia mahdollisimman monelle: kannatamme maksutonta koulutusta, laadukkaita julkisia palveluja ja reiluja pelisääntöjä työmarkkinoilla.”

Vasemmistoliitolla on Anderssonin mukaan kuitenkin tarvetta kirkastaa poliittista linjaansa ja terävöittää kärkitavoitteitaan.

”Viesti, mikä kentältäkin tullut on se, että meidän pitää tehdä selväksi ihmisille, mitä edustamme ja miksi vasemmisto on tarpeellinen poliittinen liike Suomessa. Meidän pitää keskittyä niihin teemoihin, joissa olemme kaikista puolueista luotettavin ja asiantuntevin vaihtoehto.”

Anderssonin mukaan puolueen kannattajakunta ei ole kuitenkaan repeytynyt kahtia.

”En allekirjoita mediassa esitettyä näkemystä, että vasemmistoliiton sisällä olisi kahtiajako punavihreisiin ja duunareihin. Haluamme edistää oikeudenmukaista tulonjakoa ja parantaa työllisyyttä ympäristön huomioon ottavalla tavalla. Se on agenda, minkä pitäisi yhdistää kannattajia asemasta riippumatta.”

”Meidän pitää myös saada avauksiamme paremmin esille, eli aloitteellisuuteen pitää panostaa. ”

Andersson uskoo, että puheenjohtajakisasta tulee kova.

”Näen sen puolueelle ja vasemmistolaiselle liikkeelle myönteisenä. Puheenjohtajakisa on tärkeä paikka keskustella, miten politiikan suuntaan saadaan Suomessa muutettua.”

Ehdolle ovat tähän mennessä asettuneet myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen sekä kansanedustaja Jari Myllykoski.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat