Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä ja Medvedev puhuivat puhelimessa Venäjän rajan vuotamisesta

Politiikka
 
Nikolai Gontar
Juha Sipilä ja Dmitri Medvedev tapasivat Pietarissa viime perjantaina.
Juha Sipilä ja Dmitri Medvedev tapasivat Pietarissa viime perjantaina. Kuva: Nikolai Gontar

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kävi keskiviikkona Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin kanssa puhelinkeskustelun. Keskustelun aiheena oli perjantaina Pietarissa aloitettu yhteistyö laittoman maahantulon ehkäisemiseksi Venäjältä.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan pääministerit sopivat keskiviikkona, että ”asian käsittelyä jatketaan tämänpäiväisessä puhelussa sovitulla tavalla poliittisella ja virkamiestasolla lähipäivinä”.

Sen tarkemmin tiedotteessa ei kerrottu, miten käsittelyä jatketaan. Mistään konkreettisesta pääministerit siis tuskin sopivat keskiviikkoisessa keskustelussa.

Suomeen on tullut Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien kautta yli tuhat kolmansien maiden kansalaista, jotka ovat pyytäneet Suomesta turvapaikkaa. Monet tulijoista ovat asuneet Venäjällä vuosia. Toisilla taas on tuore karkotuspäätös.

Venäjän puolella matkojen järjestäminen Suomeen on hämäräbisnestä, johon Venäjä ei ole puuttunut.

”Väitteet, että muutto olisi Venäjän ulkopolitiikan osa tai Venäjän valtion järjestämää toimintaa, ovat aivan tuulesta temmattuja”, Medvedev kiisti viime viikon perjantaina.

Sipilä puolestaan myönsi perjantaina, että oikeus poistua maasta kuuluu ihmisoikeuksiin. ”Mutta ongelma tulee siitä, jos tulijalla on voimassa oleva Venäjän viisumi muttei Schengen-viisumia.”

HS:n kirjeenvaihtaja: Sipilän ja Medvedevin tapaamisessa oli kiertelemätön tunnelma
HS:n kirjeenvaihtaja: Sipilän ja Medvedevin tapaamisessa oli kiertelemätön tunnelma
Helsingin Sanomien Moskovan-kirjeenvaihtaja Pekka Hakala summaa Sipilän ja Medvedevin tapaamisen sisällön ja ilmapiirin.
Sallan raja-asema ottaa vastaan kaksi autoa turvapaikanhakijoita päivässä
Sallan raja-asema ottaa vastaan kaksi autoa turvapaikanhakijoita päivässä
Suomi päästää Sallan raja-asemalle kaksi tai kolme turvapaikanhakijoiden autoa päivässä. Sen jälkeen Suomi laskee rajapuomin alas. Viiden marokkolaisen ja yhden syyrialaisen nuoren miehen seurue ajoi Sallan rajalle vanhalla Volgalla. Marokkolainen Elkinani Elmehdi, 24, tuli Venäjälle turistina ja etsii Suomesta parempaa elämää kuin Marokossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat