Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jyrki Katainen: En sanonut, että sähkön siirtoon ei tule korotuksia

Iltalehden mukaan Katainen olisi sanonut vuonna 2013, että Fortumin verkon myyminen ei nosta siirron hintaa

Politiikka
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.
EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kiistää koskaan sanoneensa, että Fortumin sähkönsiirtoverkon myyminen ei nostaisi siirtomaksun hintaa. Katainen oli pääministerinä siihen aikaan vuonna 2013, kun asiasta päätettiin hallituksessa.

Myynnistä myös keskusteltiin tuolloin eduskunnan kyselytunnilla. Katainen on tutkinut kokouksen pöytäkirjat, eikä ole löytänyt mainintaa, missä hän olisi kiistänyt mahdollisen siirtomaksun korotuksen.

”Julkisessa keskustelussa minun on väitetty vakuuttaneen, ettei sähkön siirtoon ole tulossa korotuksia kaupan seurauksena. Etsimisestä huolimatta en ole löytänyt mistään puheenvuoroa, haastattelua tai lainausta, missä olisin näin sanonut”, Katainen kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Kuitenkin Iltalehti kirjoitti joulukuussa 2013: ”Kataisen mukaan kauppa ei myöskään nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille, koska sähkönsiirtoa ja sen hinnoittelua säädellään tarkasti.” Jutun mukaan myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) oli samaa mieltä.

Fortum myi verkkonsa Caruna Oy:lle, joka on nyt päättänyt korottaa reilusti siirtohintojaan. Asiasta on syntynyt valtava meteli. Valvova viranomainen Energiavirasto esittää kattoa yksittäisille siirtohinnan nostoille.

Eduskunnan talousvaliokunta alkaa ensi viikolla pohtia olisiko lainmuutokseen tarvetta. Valiokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps) vaatii korotuksiin ennakkovalvontaa. Kuluttajaliiton tapaan Turunen kehottaa riitauttamaan korotukset.

Vasemmistoliitto on jättänyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vastusti kulttuuri- ja urheiluministerinä 2013 Fortumin sähköverkkojen myyntiä talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Jyrki Katainen kirjoittaa, että energiayhtiöt joutuvat investoimaan esimerkiksi maakaapelointiin sähkön jakeluvarmuuden turvaamiseksi, ja siksi hinnat tulevat nousemaan.

Energiavirasto edellyttääkin, että tulot sähkönsiirtomaksuista on kohdennettava investointeihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat