Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olli Rehn Kulmapöydässä: Väyrysen uusi puoluehanke on hänen tragediansa

Rehn sanoi myös, että hallitus aikoo Carunan tapauksen jälkeen uudistaa pikavauhtia lakia sähkön siirron hintaehdoista

Politiikka
 
Olli Rehn: Väyrysen päätös on tragedia
Olli Rehn: Väyrysen päätös on tragedia
HSTV:n Studio Kulmapöydässä vieraillut elinkeino- ja energiaministeri Olli Rehn (kesk) pitää Paavo Väyrysen päätöstä oman puolueen perustamisesta ”traagisena”.

Keskustan europarlamentaarikon Paavo Väyrysen ilmoitus uuden puolueen perustamisesta on Väyrysen henkilökohtainen tragedia eikä niinkään tragedia puolueen kannalta, arvioi keskustan elinkeinoministeri Olli Rehn, jota haastateltiin HSTV:n Studio Kulmapöydässä.

Rehn muisteli Väyrysen monipolvista uraa keskustassa ja totesi tämän vaikutusvallan olleen suurimmillaan 1970-luvulla.

”Hän kirjansa ’Köyhän asialla’ oli merkittävä julkaisu ja loi perustaa muun muassa vihreille näkemyksille. Se oli innoittajana myös minulle ja monille muillekin sen sukupolven ihmisille”, Rehn muisteli.

Hän ei lähtenyt tarkemmin arvioimaan Väyrysen uuden hankkeen menestyksen mahdollisuuksia poliittisesti.

Hallitus aikoo Rehnin mukaan tuoda pikavauhtia eduskunnalle esityksen lakimuutoksesta, jonka tarkoituksena on suitsia liian suuria korotuksia sähkön siirron maksuissa.

Kysymys tuli esiin, kun Suomen suurin sähkönsiirron yhtiö Caruna kertoi kertakorotuksista, jotka ovat sen alueella keskimäärin noin 40 prosenttia.

Yhtiö itse on puhunut 27 prosentin keskimääräisistä korotuksista, mutta tällöin se on käyttänyt korotusnumeroa kaunistelevaa laskentatapaa.

Rehn sanoi, että lakimuutos perustuu sähkömarkkinoita valvovan Energiaviraston esityksiin.

Tarkoitus on muuttaa lakia siten, että yhtiöiden tekemille siirron kertakorotuksille tulee katto, ja myös korotusmuutosten tiheyttä rajoitetaan.

Samalla muutetaan valvontaa, jota Energiavirasto tekee jälkikäteen siirtomaksujen kohtuullisuudesta. Nyt valvontajakson pituus on neljä vuotta. Lakiesityksessä aiotaan ehdottaa jakson lyhentämistä yhteen vuoteen tehokkuuden parantamiseksi.

Sähkömarkkinalakia muutettiin viimeksi kaksi vuotta sitten. Tällöin oppositiossa olleet keskusta ja perussuomalaiset vastustivat lakia.

Rehn sanoi, ettei hän halua etsiä syyllisiä siirtoasiassa, vaan katsoo eteenpäin.

Olli Rehn: Siirtohintojen korotuksille tulee katto
Olli Rehn: Siirtohintojen korotuksille tulee katto
Elinkeino- ja energiaministeri Olli Rehnin (kesk) mukaan hallitus estää verkkoyhtiöiden kohtuuttomat hinnankorotukset. Sähkönsiirtoyhtiö Carunan yli 30 prosentin hinnankorotukset ovat suututtaneet sähkönkäyttäjät. HSTV:n Studio Kulmapöydässä Rehn kertoo mitä hallitus aikoo asialle tehdä.
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Olli Rehn
Olli Rehn
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat