Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väyrysen poliittinen ura on kääntynyt auringonlaskun puolelle

Politiikka
 
Olli Pohjanpalo Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n talouden ja politiikan toimittaja.
Väyrysen puolueesta tulee "erilainen" - katso koko puhe
Väyrysen puolueesta tulee "erilainen" - katso koko puhe
Keskustan kunniapuheenjohtaja kertoi perustamastaan uudesta puolueesta tiedotustilaisuudessa perjantaina. Noin viisiminuuttisessa puheessaan hän totesi, ettei uutta puoluetta ole vielä oikein ymmärretty. Kuvaus: Esa Syväkuru.

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen selkeyttävän tiedostustilaisuuden jälkeen käsitys Väyrysen aikeista on entistä epäselvempi.

Ristiriitaisia asioita ovat ainakin nämä:

Hänet erotettaneen keskustan jäsenyydestä, mutta Väyrynen sanoo pysyvänsä perusjärjestönsä, Keminmaan kunnallisjärjestön jäsenenä.

Hän on perustamassa toisaalta puoluetta, johon hän tarvitsee 5 000 nimen allekirjoituksen. Toisaalta hän puhuu kansalaispuolueestaan kansalaisliikkeenä, jonka hallitukseen voisivat kuulua vain kansanedustajat tai Euroopan parlamentin jäsenet, mutta tavalliset suomalaiset voisivat olla vain tukiryhmän jäseniä.

Väyrynen tekee eroa keskustaan, koska hän sanoo, ettei voi parlamentarismin kautta vaikuttaa. Kuitenkin hän aikoo asettua eduskuntaan ehdolle kansalaispuolueen listalla.

Viime vaaleissa Lapin vaalipiiristä viimeinen meni läpi vertausluvulla 10 823. Jos Väyrynen joutuisi keräämään äänet yksin, hän tarvitsisi 4 000 ääntä enemmän kuin viime vaaleissa, päästäkseen läpi. Miten hän luulee vaikuttavansa yhden hengen eduskuntaryhmässä paremmin kuin keskustan ryhmässä?

Väyrynen on turhautunut parlamentarismiin ja haluaa herättää keskustelua kansalaisliikkeen kautta. Sen tien hän aloitti jo kansalaisaloitteellaan eurojäsenyydestä eroamiseksi.

Vaikka ovi on nimellisesti auki takaisin keskustaan, Väyrysen poliittinen ura on kääntynyt auringonlaskun puolelle.

Olli Rehn: Väyrysen päätös on tragedia
Olli Rehn: Väyrysen päätös on tragedia
HSTV:n Studio Kulmapöydässä vieraillut elinkeino- ja energiaministeri Olli Rehn (kesk) pitää Paavo Väyrysen päätöstä oman puolueen perustamisesta ”traagisena”.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat