Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väyrysen puoluehanke puhutti puolesta ja vastaan Tampereella

Politiikka
 
Reijo Hietanen
Tällaisia pelikortteja myytiin kymmenen euron hintaan keskustan puoluetapahtumassa Tampereella lauantaina.
Tällaisia pelikortteja myytiin kymmenen euron hintaan keskustan puoluetapahtumassa Tampereella lauantaina. Kuva: Reijo Hietanen

Tampere

Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen hanke uudesta puolueesta puhutti keskustalaisia lauantaina Tampereen yliopistolla, johon viitisensataa keskustan jäsentä kokoontui vuotuisille politiikka- ja toimintapäivilleen.

Tunnelmat vaihtelivat huokauksista haukotuksiin ja harmitteluista helpotuksiin. Jotkut eivät olisi halunneet puhua asiasta mitään, jotkut muistuttivat Väyrysen ansioista puolueen hyväksi. Moni yllättyi, muutama sanoi arvanneensa, mitä tulossa oli.

”Oli se yllättävä liike. Hänellä on kuitenkin pitkä historia ja hän on kunniapuheenjohtaja. Hän on ollut kauan puolueen kantava voima ja myös saanut puolueelta paljon”, sanoo Jukka Saarimäki Seinäjoelta.

Hänen mielestään tilanne ei osoita, että keskustassa olisi minkäänlaista suunnanmuutoksen paikka.

”Ei minun mielestäni. Hän on merkittävä toimija, mutta enemmän yksittäistapaus. Voidaan epäillä myös, että hän on puolueensa ainoa jäsen”, Saarimäki sanoo.

Reijo Hietanen
Jukka Saarimäki
Jukka Saarimäki

Voisiko Väyrynen sitten jäädä yhä keskustan jäseneksi, vaikka olisi perustanut uuden puolueen? Monen mielestä ei.

”Jos aikoo perustaa uuden puolueen, ei mitenkään voi jäädä jäseneksi. Tällaisen takaportin jättäminen olisi hyvin erikoista”, sanoo Jaana Keskitalo Kouvolasta.

Hänen mielestään tilanne ei kerro mitään keskustasta vaan vain Väyrysestä itsestään.

Reijo Hietanen
Jaana Keskitalo
Jaana Keskitalo

Keskustalaisten puheissa oli aistittavissa jopa jonkinlaista sääliä Väyrystä kohtaan, tilanne aiheutti myös tiettyä epäuskoista hörähtelyä. Ei tosin kaikissa.

”Se on huono juttu. Ei ole hyväksi, että hän lähtee vastakkaiselle puolelle. Me toivomme häntä takaisin, koska häntä tarvitaan ehdottomasti meidän puolellamme”, sanoo Abdihamid Ismail Espoosta.

Reijo Hietanen
Abdihamid Ismail
Abdihamid Ismail

Alajärveläinen Heikki Välisaari sanoo aistineensa jotain tällaista eikä puoluehanke häntä yllättänyt. Hänen mielestään Väyrysellä on aina paikka keskustassa, mutta puolueen linjalle hän toivoi muutosta.

”Ehdottomasti on otettava uusi linja. Leikkauspolitiikalle on tultava loppu tai mennään jo Kreikan alapuolelle. Tällainen ei tuo hyvää tulosta, jotain muuta pitää löytää.”

Reijo Hietanen
Heikki Välisaari
Heikki Välisaari
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat