Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb tulevasta puoluesihteeri Pesosesta: ”Janne on kaveri, joka laittaa ison vaihteen päälle”

Janne Pesonen valitaan kokoomuksen puoluesihteeriksi. Minna Arven seuraaja löytyi Helsingin kokoomuksen johdosta.

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) puhui ministeriönsä tilaisuudessa 8. tammikuuta.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) puhui ministeriönsä tilaisuudessa 8. tammikuuta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja, tradenomi ja hallintotieteiden maisteri Janne Pesonen , 37, on nousemassa kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi.

Kokoomuksen puoluevaltuuston on määrä vahvistaa valinta kokouksessaan ensi lauantaina, 13. helmikuuta.

Pesosen valinnasta kertoi ensin kokoomuksen julkaisu, Verkkouutiset.

Pasi Nykänen
Janne Pesonen
Janne Pesonen

Kokoomuksen puoluehallituksen ja puoluevaltuuston puheenjohtajistot esittävät Pesosen valintaa yksimielisesti.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb luonnehtii Pesosta ”vahvaksi kokoomusvaikuttajaksi, jonka kenttä tuntee ja joka tuntee kentän.”

”Me tulemme näkemään puoluesihteerin, joka kiertää taukoamatta kenttää. Hän on kaveri, joka pystyy laittamaan tilanteessa kuin tilanteessa ison vaihteen päälle”, Stubb luonnehtii.

Stubbin mukaan Pesosella on vahva kampanja- ja viestintäkokemus sekä vahva organisaatio- ja hallintotausta.

”Kaikki nämä asiat puhuvat hänen puolestaan. Jannessa on hienoa se, että hän on koko sydämellään mukana ja panee kroppansa likoon kokoomuksen ja kentän edestä.”

”Myös puolueen sisältä voi nousta puoluesihteeriksi saakka. Nyt on hänen aikansa astua isoihin saappaisiin”, Stubb lisää.

Pesonen seuraa tehtävässä Minna Arvetta, joka siirtyy helmikuun puolivälissä Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Arve ehti toimia puoluesihteerinä runsaan vuoden.

Tuleeko Pesosen kaudesta pidempi kuin Arven kaudesta?

”Ilman muuta. Janne ja minä olemme sitoutuneet projektiin 2018 eli puolueen uudistamiseen, ja vaaleihin 2019. Tällä kaksikolla mennään käsi kädessä yhdessä kentän kanssa”, Stubb sanoo.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie kiittelee Pesosta sosiaaliseksi ja yhteistyökykyiseksi henkilöksi.

”Janne on sosiaalinen ja tulevaisuuteen suuntautunut. Hänellä on vahva järjestötausta. Hän on toiminut muun muassa Kokoomuksen Nuorten Liiton pääsihteerinä sekä Satakunnan ja Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtajana.”

”Hän on tekijätyyppi, joka tuntee kokoomuksen kentän. Janne on iloinen ja tulevaisuuteen suuntautunut henkilö”, Talvitie luonnehtii.

Kiinnostus puoluesihteerin tehtäviin oli Talvitien mukaan laajaa. Puoluevaltuusto sai valtuutetuilta yhteensä noin 20 ehdokkaan nimilistan.

Liperissä syntynyt Pesosen asuu Espoossa ja hänellä on kaksi lasta. Hän on työskennellyt myös elinkeinoasiain päällikkönä Suomen Yrittäjissä.

Pesonen ei halua vielä tulevaa tehtäväänsä arvioida.

Sähköpostitse Pesonen ilmoittaa, että ”kommentoin puoluesihteeriasiaa vasta lauantaina mahdollisen valintani jälkeen. Siihen saakka yhteydenotot teemaan liittyen puheenjohtaja Stubbille tai puoluevaltuuston puheenjohtaja Talvitielle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat