Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA on Suomen erityisongelma

Vastaisuudessa hallituksen kannattaa tiedottaa harjoittelusta Yhdysvaltain kanssa vielä erikseen. Tai sitten ruveta puhumaan puolustusyhteistyöstä Yhdysvaltain kanssa niin selkeästi, ettei se enää yllätä, kirjoittaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja Kari Huhta.

Politiikka
 
Kari Huhta Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja.

Suomen tärkein kahdenkeskinen kumppani puolustusyhteistyössä on Yhdysvallat.

Selvästi eniten julkisuutta saa yhteistyö Ruotsin kanssa, mutta myös Ruotsille Yhdysvallat on tärkein kahdenkeskinen kumppani.

Puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa on tullut Suomelle erittäin merkittävää, mutta sen merkitys on yhteydessä molempien yhteistyöhön Yhdysvaltain kanssa. Ehkä kiinteintä on yhteistyö ilmavoimien kesken.

Nämä asiat eivät ole uusia, mutta yhteistyö Yhdysvaltain kanssa pääsee yllättämään kerran toisena jälkeen. Niin tapahtuu Suomessa, mutta ei Ruotsissa.

HS:n tietojen mukaan Yhdysvallat ehdotti kansalliskaartinsa hävittäjälaivueen harjoittelua Suomessa kaksi vuotta sitten. Harjoitus oli yksi 90 tapahtuman joukossa harjoitussuunnitelmassa, jonka presidentti ja hallitus hyväksyivät ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa marraskuussa.

Vastaisuudessa hallituksen kannattaa tiedottaa harjoittelusta Yhdysvaltain kanssa vielä erikseen, tai sitten ruveta puhumaan puolustusyhteistyöstä Yhdysvaltain kanssa niin selkeästi, ettei se enää yllätä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat