Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäministeri Orpo uskoo sopuun Suomen ja Venäjän jupakassa turvapaikanhakijoista

Politiikka
 
Benjamin Suomela / HS
Petteri Orpo
Petteri Orpo Kuva: Benjamin Suomela / HS

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) uskoo vakaasti, että Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin näkemyksistä huolimatta Suomi ja Venäjä pystyvät löytämään ratkaisun maiden väliseen kiistaan turvapaikanhakijoista.

”Niiden keskusteluiden perusteella mitä minä ja pääministeri olemme käyneet (venäläisten kanssa), meillä on uskoa siihen, että ratkaisu tähän on löydettävissä”, Orpo kommentoi tilannetta perjantaina HS:lle.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on neuvotellut kiistasta Medvedevin kanssa ainakin helmikuun alussa. Neuvotteluista ei kerrottu julkisuuteen paljoakaan.

Medvedev totesi saksalaislehden haastattelussa, ettei Venäjä aio estää maan kautta Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden matkaa. Medvedevin mukaan Venäjällä ei ole ”laillista pohjaa pysäyttää heitä”.

Orpo ymmärtää Medvedevinkin näkemyksen.

”Se pitää paikkansa, etteivät venäläiset voi estää turvapaikanhakijoita hakemasta meiltä turvapaikka. Venäjä kuitenkin tietää, että Suomen valtionjohto on pettynyt tilanteeseen. Näen, että Venäjä on valmis hakemaan ratkaisua laittoman maahantulon estämiseksi”, Orpo arvioi.

Orpo ei halunnut ottaa neuvotteluiden ollessa kesken kantaa siihen, millainen mahdollinen ratkaisu voisi olla. Hän kuitenkin odotti selvyyttä asiaan ”lähiviikkojen pikemminkin kuin lähikuukausien” aikana.

”Suomen näkökulmasta selvää on, että mitä nopeammin ratkaisu löytyy, sitä parempi.”

Sisäministeri ei kommentoinut myöskään väitteitä, joiden mukaan Venäjän toiminnan taustalla voisi olla poliittisia motiiveja.

”Sitä en halua arvioida. Olen todennut, että Suomi on tyytymätön siihen tilanteeseen, joka meidän rajalla nyt on.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat