Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n linjauksia ravistellut Timo Harakka kiistää aikeet haastaa Antti Rinne

Kansanedustaja Timo Harakka kirjoitti radikaalin uudistusmallin Sdp:lle. Harakka vakuuttaa, että hän ei yritä kampittaa tai haastaa puoluejohtaja Antti Rinnettä.

Politiikka
 
Antti Hämäläinen, Kaisa Rautaheimo / HS
Timo Harakka ja Antti Rinne
Timo Harakka ja Antti Rinne Kuva: Antti Hämäläinen, Kaisa Rautaheimo / HS

Kansanedustaja Timo Harakka (sd) ravistelee uudistusteeseillään puoluekenttää. Oman muutosohjelmansa puolueelle kirjoittanut Harakka katsoo, että ”kaikkein vaarallisinta Sdp:lle on pitää kiinni työväenromantiikasta”. Harakan mukaan ”näyttää myös siltä, että Sdp on lukittautunut puolustamaan vähenevää vientiteollisuutta ja vastustamaan tulevaisuutta”.

”Meillä ei ole varaa siihen, että Sdp on peräkammaripuolue”, Harakka kiteyttää.

Harakka esitteli ajatuksiaan Sdp:n uudistumiseksi keskiviikkona Sosialidemokraattisen sanomalehtimiesliiton tilaisuudessa. Puheenvuoro on julkaistu myös puolueen verkkosivuilla.

Harakka vakuuttaa, että hän ei yritä kampittaa tai haastaa puoluejohtaja Antti Rinnettä, vaan esittää kritiikkiä puolueen perinteisiä linjauksia kohtaan.

”En missään tapauksessa haasta puheenjohtajaa, vaan avaan keskustelua, johon hän on kannustanut. Jos olemme mielipidetiedusteluissa Suomen suurin puolue, meillä on myös vastuu antaa vastauksia siitä, mihin Suomea pitäisi viedä 2020-luvulla.”

”On aivan selvää, että uudistumista tarvitaan ja sitähän puheenjohtajankin johdolla tehdään”, Supercell-sosialistiksi itsensä nimennyt Harakka lisää.

Nimityksen taustalla on Harakan mukaan arvostus Supercellin maksamista veroista.

”Supercellin perustajat kumpikin maksoivat yhtenä vuonna enemmän veroa kuin Björn Wahlroos 13 vuoden aikana”, Harakka sanoo.

Harakka perää teeseissään Sdp:ltä muun muassa uutta suhtautumista markkinatalouteen.

”Lisää markkinataloutta markkinatalouteen ja kilpailua kilpailuun”, Harakka julistaa.

Harakan mukaan ”Sdp näyttää lukittautuneen puolustamaan vähenevää vientiteollisuutta ja julkisten alojen työllisyyttä, pitää kiinni menneisyydestä ja vastustaa tulevaisuutta.”

Ja edelleen:”Kun maailma uhkaa mennä Sdp:n kannalta väärään suuntaan, ratkaisu ei ole jarruttaa, vaan koittaa ohjata sitä.”

”Entäpä, jos Sdp olisi yrittäjäpuolue?” Harakka kysyy.

Puoluejohtaja Rinne kiittelee linjauksia lehdistöavustajansa Timo Nevarannan kautta.

”Lisää tällaista keskustelua”, Rinne viestii.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) ei koe Harakan avausta kurssikäännökseksi.

”Ei siinä mitään dramaattista uutta ollut, mikä merkitsisi täyskäännöstä mihinkään suuntaan. Ei tämä suunnanmuutos ole, vaan sopeutumista aikaan ja haasteisiin. Kyllä ammattiyhdistysliikekin on muutokseen herännyt, mutta vähän viiveellä”, Tuomioja sanoo.

Sdp:n entinen puoluesihteeri, Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner luonnehtii Harakan linjauksia raikkaiksi.

”Harakka tuo markkinatalousmyönteistä ja realistista suhdetta Sdp:n ajatukseen pitää kaikista huolta. Tämä on pohdittu ja fiksu avaus, joka saattaa pelastaa Sdp:n, jos tälle polulle lähdetään. Parasta, mitä demareille on tapahtunut aikoihin.”

”Linjauksesta on unohdettu vanhat, luutuneet juoksuhaudat. Harakka haastaa vanhan ajattelun, joka tukee myös Rinnettä puolueen uudistamisessa. Harakka antaa Rinteelle ystävänpäivän lahjan”, Jungner tiivistää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat