Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb tyrmää turvapaikkakulujen rahoittamisen lisälainalla

Politiikka
 
Markku Ulander / Lehtikuva, Juha Metso
Alexander Stubb ja Sampo Terho
Alexander Stubb ja Sampo Terho Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva, Juha Metso

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) tyrmää ajatuksen turvapaikkamenojen rahoittamisesta valtion lisälainanotolla.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ehdotti Ylen ykkösaamussa lauantaina, että turvapaikkatilanteesta aiheutuvat kulut pitäisi siirtää budjetin menokehyksen ulkopuolelle ja rahoittaa valtion ottamalla lisälainalla.

Terhon mukaan satoihin miljooniin euroihin tänä vuonna nousevia kuluja turvapaikanhakijoiden ylläpidosta voi pitää ennakoimattomana kertaluonteisena menona samaan tapaan kuin esimerkiksi työttömyysmenoja.

Stubbin mielestä menojen siirtäminen budjettikehyksen ulkopuolelle on verrattavissa tempputyöllistämiseen.

”Me pidämme kiinni hallitusohjelmasta, jonka mukaan velaksi eläminen loppuu vuoteen 2021 mennessä. Kyse on veronmaksajien rahoista. Se, että menoja siirretään menokehysten ulkopuolelle tarkoittaa vain sitä, että piikki olisi siltä osin auki”, Stubb sanoin kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä.

Terhon mukaan lisävelanotto olisi mahdollista, koska EU:n komissio on linjannut, että turvapaikanhakijoista aiheutuvia kustannuksia ei lasketa velkaantumiskehitykseen.

Terhon mukaan turvapaikkamenojen pitäminen menokehyksen sisällä johtaisi siihen, että kansalaisten palveluja jouduttaisiin leikkaamaan vastaavalla summalla.

”Se tarkoittaisi sitä, että populistinen heitto, jonka mukaan heitetään suomalainen mummo ulos palveluista ja otetaan turvapaikanhakija tilalle, pitäisikin paikkansa. Jokainen vastuullinen poliitikko ymmärtää, että se lisäisi Suomen tilanteen kireyttä entisestään”, Terho sanoi.

Stubb ei suostunut asettamaan turvapaikkamenojen kasvua ja valtion menojen kasvua vastakkain.

”En halua lähteä tällaiseen vastakkainasetteluun. Kehysriihessä ei ole kyse harjoituksesta, jossa laitetaan menoja vastakkain”, Stubb sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat