Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustusministeri Jussi Niinistön erityisavustajan kommentit Twitterissä herättivät vastalauseita

Politiikka
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps)
Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) erityisavustajan Petteri Leinon kommentit sukupuolineutraalista asepalveluksesta ovat puhuttaneet Twitterissä.

Hän kommentoi Norjan sukupuolineutraalista asevelvollisuudesta käytyä keskustelua, ettei Suomella ole ”tarvetta eikä resursseja seurata Norjan esimerkkiä”.

Pian hän vastasi eräälle kommentoijalle, että ”puuhastelkaa sen sukupuolineutraliteetin kanssa muualla mutta älkää sotkeko sitä sotahommiin”.

Sen jälkeen hän lopetti keskustelun toteamalla, että ”sitä näyttää olevan jälleen jonkinlainen someraivo päällä, raivotkaa mun puolesta”.

Erityisavustaja Leino kertoo HS:lle sähköpostitse, ettei kommentoi tviittaamaansa.

”Ei minulla ole mitään lisättävää. Twiitit olivat selvää suomea, ja kantani tuli selväksi.”

Puolustusministeri Niinistö ei halua kommentoida erityisavustaja Leinon sanavalintoja mutta ymmärtää tämän kantoja.

”Tästä [sanavalinnoista] on syntynyt someraivo. Ymmärrän kyllä, mitä hän ajaa takaa. Suomessa ei ole tarvetta Norjan mallin mukaiselle sukupuolineutraalille asevelvollisuudelle”, hän toteaa puhelimitse HS:lle.

Niinistön mukaan Suomella ei ole taloudellista mahdollisuutta tai sotilaallista tarvetta Norjan mallin kaltaiselle asevelvollisuudelle. Sen sijaan hän toivottaa vapaaehtoiset naiset tervetulleiksi asepalvelukseen.

”Naiset ovat tervetulleita, ja ilahduttavan paljon heitä on jo ilmoittautunutkin. Erityisesti naisille on tarvetta kansainvälisen kriisinhallinnan tehtävissä. Puolustusvoimissa on tasa-arvoinen kohtelu luvassa kaikille, naisille ja miehille.”

Erityisavustajan sanavalinnoista syntynyttä kohua Niinistö kommentoi, että ”nykypäivänä synnytetään kovasti someraivoa”, johon mediakin on syyllinen.

”Ehkä pitäisi olla malttia ja huumorintajua puolin jos toisinkin”, hän toteaa keskustelusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat