Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavo Väyrynen ei huolisi ministerinsalkkua – vaikka Sipilä tarjoaisi sitä kultalautaselta

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vieraili HSTV:n haastattelussa.

Politiikka
 
Väyrynen: En ottaisi ministerinsalkkua, jos Sipilä sellaista tarjoaisi
Väyrynen: En ottaisi ministerinsalkkua, jos Sipilä sellaista tarjoaisi
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ei lähtisi keskustan ministeriryhmään, jos pääministeri tarjoaisi hänelle syystä tai toisesta salkkua. Uutta puoluetta rakentava Väyrynen kertoi näkemyksistään HSTV:n studiokeskustelussa. Toimittaja: Marko Junkkari.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk) ei huolisi ministerinsalkkua keskustalta, vaikka sitä jostain syystä hänelle tarjottaisiin.

”En ottaisi”, hän sanoo. Ja toistaa saman, kun asiaa kysytään toistamiseen.

Väyrynen kertoi näkemyksistään perjantaina HSTV:n haastattelussa.

Paavo Väyrynen, 69, on ollut keskustan jäsen jo kuudella eri vuosikymmenellä. Nyt hän on kuitenkin perustamassa uutta puoluetta, nimeltään Kansalaispuolue. Puolueelle kerätään parhaillaan kannattajakortteja. Väyrynen aikoo silti jatkaa myös keskustan jäsenenä.

Moni on ihmetellyt Väyrysen toimintaa. Jotkut ovat arvailleet, että hän yrittää uudella puolueellaan kiristää Sipilältä ministerisalkun. Väyrynen kiistää tämän ehdottomasti.

Väyrysen mukaan hän ei ottaisi salkkua vastaan, koska ei usko voivansa muuttaa hallituksen linjaa.

Hänen mukaansa eduskuntavaalien tulos ei toteutunut hallitusratkaisussa. ”Piti tulla hallitus, jossa keskusta ja perussuomalaiset määräävät suunnan. Nyt näiden puolueiden äänestäjien tahto ei toteutunut”, Väyrynen sanoo.

Syynä on Väyrysen mukaan kolmas hallituspuolue kokoomus. ”Kokoomus on saanut jostain syystä johtavan aseman hallituksessa”, Väyrynen sanoo. Keskustan ministeriryhmä puolestaan koostuu Väyrysen mukaan liberaalikeskustalaisista, jotka ovat aatteellisesti lähellä kokoomusta.

Et siis ottaisi ministerisalkkua, vaikka Sipilä tarjoaisi sitä kultalautasella?

”En. Enkä myöskään lähde keskustan presidenttiehdokkaaksi, mitä on kuulemma spekuloitu.”

”On halventavaa kuvitella, että olen halunnut jonkun paikan. Ja koska en sitä saanut, niin sen vuoksi ryhtyisin tällaiseen”, Väyrynen sanoo

”Olen monessa tilanteessa joutunut toimimaan tavalla, joka ei ole oman etuni kannalta järkevää. Olen tehnyt sen sen takia, että olen 1970-luvun alussa omaksunut vahvan aatteellisen näkemyksen. Haen keinot, jolla voin toteuttaa omia ihanteita ja arvojani”

Toimittaja Marko Junkkari kirjoitti sunnuntaina 14. helmikuuta kolumnin, jossa hän yritti perehtyä Väyrysen aatemaailmaan lukemalla hänen kirjallisen tuotantonsa. Metodina Junkkari käytti niin sanottua praktista syllogismia, joka on antiikin filosofin Aristoteleksen päättelymetodi.

Paavo Väyrynen käytti samaa metodia väitöskirjassaan, jossa hän ennusti Neuvostoliiton olevan ikuinen.

HSTV:n keskustelussa Väyrynen onnistui todistamaan, että itse asiassa hänen väitöskirjansa ennustus ei ollutkaan väärä.

Väyrysen mukaan Junkkari joka tapauksessa epäonnistui kolumnissaan praktisen syllogismi-metodin käytössä. Junkkari otti lähtökohdakseen sen, että Väyrysen tavoite on valta. Väyrysen mukaan valta on kuitenkin vain keino.

Väyrynen arvioi HS:n mielipidepalstalla julkaistussa kirjoituksessa, että Junkkarilla on ongelmia lukemisen ymmärtämisessä.

HSTV:n keskustelussa käytiin laajemminkin läpi Väyrysen aatteellista kehitystä. Keskeinen vaikuttaja oli filosofian professori Reijo Wilenius. Wileniukselta Väyrynen kertoi oppineensa muun muassa ajatuksen siitä, että enemmistö ei ole aina oikeassa.

”Voi enemmistö joskus olla oikeassakin”, Väyrynen myönsi. Ilmeisesti niissä tapauksissa, kun Väyrynen on samaa mieltä sen kanssa.

Katso Väyrysen mietteet ministeriydestä oheiselta videolta. Koko keskustelu löytyy tämän artikkelin lopusta.

HSTV-keskustelu: Paavo Väyrynen, mikä on kansakunnan tila?
HSTV-keskustelu: Paavo Väyrynen, mikä on kansakunnan tila?
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ei huolisi ministerinsalkkua keskustalta. Väyrynen kertoi näkemyksistään HSTV:n haastattelussa, jossa puitiin myös ”praktista syllogismia” ja kansankunnan tilaa. Toimittaja: Marko Junkkari.
Jussi Nukari
Paavo Väyrynen.
Paavo Väyrynen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat