Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini pitää Britannian lähtöä EU:sta mahdollisena

Politiikka
 
Liisa Takala
Ulkoministeri Timo Soini (ps) arvioi, että Britannian ero EU:sta on nyt todennäköisempi kuin lauantaina, koska Lontoon suosittu pormestari Boris Johnson lähti kampanjoimaan eron puolesta.
Ulkoministeri Timo Soini (ps) arvioi, että Britannian ero EU:sta on nyt todennäköisempi kuin lauantaina, koska Lontoon suosittu pormestari Boris Johnson lähti kampanjoimaan eron puolesta. Kuva: Liisa Takala

Ulkoministeri Timo Soini (ps) pitää Britannian eroa EU:sta täysin mahdollisena. Soini perustelee arviotaan sillä, että Lontoon suosittu pormestari Boris Johnson ilmoittautui sunnuntaina kampanjoimaan Britannian EU-eron puolesta.

Soini arvioi, että Eurooppa on nyt myös suurimman murroksen edessä sitten Neuvostoliiton romahtamisen.

”Britannian EU-ero on täysin mahdollinen. Tänään todennäköisempi kuin eilen, mutta ei vääjäämätön”, Soini kirjoittaa blogissaan sunnuntaina.

Soini muistuttaa, että Johnson on maan suosituin poliitikko, joka kampanjoi nyt brittien eroamiseksi EU:sta. Soini myös veikkaa Johnsonille vahvaa tulevaisuutta konservatiivipuolueessa.

”Johnson ilmoitti, että hän on mukana Brexit-kampanjassa. Johnson on saletissa molemmissa tapauksissa. Joko voittaa suoraan ei-puolen kanssa tai yhdistää puolueen Pyrrhoksen voiton jälkeen. Menee niin pitkälle kuin haluaa.”

”Menen Lontooseen ensi kuussa. Puheenaiheista ei ole pulaa. Eikä juttuseurasta. Eurooppa on suuren murroksen edessä. Suurimman sitten Neuvostoliiton romahtamisen”, Soini toteaa.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) arveli lauantaina blogissaan, että Johnsonin kaltaisilla henkilöillä on brittien valinnassa iso rooli.

”Seuraan aika jännittyneenä tulevaa kansanäänestystä. Usein käy niin, että ihmisten äänestyspäätökseen vaikuttavat monet itse asiaan liittymättömät seikat. Ja tunteet.”

”Nyt on tärkeää, että kyllä-kampanja saa mukaansa näkyviä nimiä. Yksittäisillä henkilöillä, kuten Lontoon pormestari Boris Johnsonilla, on iso rooli. Ehkä ratkaisevinta on kuitenkin se, miten Britannian elinkeinoelämä asemoituu”, Stubb kirjoittaa.

”Jos toimijat kertovat avoimesti, kuinka monet työpaikat olisivat vaarassa, ihmiset voivat valita talouden kannalta turvallisemman vaihtoehdon, eli EU-jäsenyyden”, Stubb arvioi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat