Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä ja Soini matkustavat lähinnä Euroopassa – grafiikka listaa kahden avainministerin kaikki virkamatkat

Pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini ovat keränneet matkapäiviä hallituksen taipaleella.

Politiikka
 
Laura Saarikoski / HS
Timo Soini tapasi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn Alaskassa syyskuussa.
Timo Soini tapasi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn Alaskassa syyskuussa. Kuva: Laura Saarikoski / HS

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja ulkoministeri Timo Soini (ps) ovat keränneet runsaasti matkapäiviä hallituksen taipaleella. Molempien suosituin matkakohde on ollut Bryssel ja Eurooppa ylipäätään.

Pääministeri Juha Sipilä teki helmikuun puolivälissä näyttävän vierailun Intiaan, jossa tapasi pääministerikollega Narendra Modin Make in India -yritystapahtumassa Mumbaissa.

Sipilä vahvisti Suomen tuen Intian pysyväispaikalle YK:n turvallisuusneuvostossa ja nyt Modi toivoo Intiaan samanlaista start up -buumia kuin on meillä Suomessa.

Sipilä esitti pääministeri Modille kutsun Suomeen. Edellisestä pääministeritason vierailusta on tasan vuosikymmen.

”Hän laittoi organisaationsa selvittämään päivämäärää. Että eiköhän hän sieltä tule”, Sipilä sanoi HS:lle Mumbaissa tapaamisen jälkeen.

Sipilän matkailua leimaa varsinkin hallituksen alkutaipaleella vaivannut Kreikan talouskriisi. Esimerkiksi heinäkuun puolivälissä Ilta-Sanomat kertoi, että Kreikka-neuvottelut venähtivät Brysselissä 18-tuntisiksi. Seuraavana päivänä Sipilä oli jo Salossa.

Talouskriisin hellitettyä myös Sipilän tahti rauhoittui. Esimerkiksi elokuussa pääministeri teki vain yhden ulkomaanmatkan, joskin silloin hän kävi vähän pidemmällä ja tutustui Viron pääministeri Taavi Rõivasin kanssa YK:n rauhanturvaoperaatioon Etelä-Libanonissa.

Suomen nykyhallituksen ministereistä on kenties eksoottisimpiin matkakohteisiin on ehkä päässyt ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok). Hän on vieraillut muiden muassa Kazakstanissa, Iranissa ja Keniassa.

Ulkoministeri vastaa Suomen ulkosuhteista, joten ei ole yllättävää, että ulkoministeri Timo Soinille on kertynyt matkoja enemmän kuin pääministeri Sipilälle. Timo Soini myös viihtyy reissussa: Yhdysvaltoihin hän on ennättänyt hallituksen kuukausina jo kolmasti.

Kun Soini oli ensimmäisellä Yhdysvaltojen-vierailullaan Suomen ulkoministerinä Alaskassa syyskuussa, HS kertoi Soinin käyneen Yhdysvalloissa ensi kertaa vuonna 1985. Ulkoministeri samastuu republikaaneihin niin, että kertoi valituksi tultuaan seuraavasti:

”Suomessa on kolme republikaania: minä, Matti Apunen ja Kimmo Sasi.”

Tiedot Sipilän ja Soinin matkoista on koostettu valtioneuvoston ja ulkoministeriön tiedotteista.

Oikaisu 22.2. kello 22.25: Toisin kuin jutun grafiikassa aiemmin kerrottiin, Timo Soinilla on takanaan 27, ei 25 virkamatkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat