Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus kirjoittaa uudet ohjeet puolustushankintoihin

Politiikka
 
Ville Tuokko / Ilmavoimat
F/A-18 Hornet ilmasta-maahan -varustuksessa.
F/A-18 Hornet ilmasta-maahan -varustuksessa. Kuva: Ville Tuokko / Ilmavoimat

Hallitus valmistelee uutta puolustusteollisuusstrategiaa. Puolustusministeriössä kirjoitetun strategiaohjelman taustalla ovat erityisesti Puolustusvoimien tulevat jättihankinnat: Hornetien korvaaminen ja uusien sotalaivojen osto.

Puolustusteollisuusstrategialla hallitus haluaa myös varmistaa, että Suomi voi poiketa suurhankinnoissaan EU:n kilpailutusmääräyksistä huoltovarmuussyistä.

HS:n tietojen mukaan hallituksen on määrä tehdä periaatepäätös puolustusteollisuusstrategiasta jo kuukauden sisällä. Eduskunnalle strategialuonnosta on määrä esitellä lähipäivinä.

Strategia täsmentää, minkälaisilla kriteereillä Suomi puolustustarvikkeita ostaa. Samoin se muistuttaa, miksi huoltovarmuus on Suomelle niin iso asia: syy on Suomen liittoutumattomuus ja se, että Suomi on saari.

Strategia kertoo siten jo nyt EU:lle, missä kohdin Suomi aikoo poiketa EU:n kilpailutussäännöistä, eli käyttää hyväkseen puolustusteollisuushankintalain poikkeuspykäliä.

Strategia palvelee erityisesti Hornetin korvaushankinnoista kiinnostuneita valmistajia sekä laivarunkojen ja laiva-aseistusten tekijöitä.

Strategia muistuttaa, että Suomesta pitää löytyä myös kylliksi omaa teknologista osaamista, jotta asejärjestelmät voidaan huoltaa ja ylläpitää niiden koko elinkaaren ajan.

Puolustusministeriö aikoo lähettää tarjouspyynnöt laivahankinnoista jo kesällä. Kyse on reilun miljardin euron yhteisostoksesta.

Hornetien korvaamisesta ensimmäiset tietopyynnöt lähtevät jo ensi kuussa. Tietopyynnöt kartoittavat, mitä suorituskykyä on Suomen toivomassa aikataulussa tarjolla.

Hornetien korvaamisen arvioidaan maksavan jopa kymmenen miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat