Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Heinäluoma hermostui perussuomalaisten kansanedustajan Leena Meren veroparatiisiväitteistä

”Olen pyytänyt, että Meri ystävällisesti korjaa virheelliset väitteensä pikaisesti”, Heinäluoma kertoo.

Politiikka
 
Juha Metso / Sami Kero
Leena Meri (ps) ja Eero Heinäluoma (sd).
Leena Meri (ps) ja Eero Heinäluoma (sd). Kuva: Juha Metso / Sami Kero

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd) on hermostunut kansanedustaja Leena Meren (ps) puheista ja vaatii häntä korjaamaan esittämänsä väitteensä demareista ja veroparatiiseista. Heinäluoman mukaan Meren keskiviikkona julkaisema tiedote sisälsi virheellisiä väitteitä.

”Olen pyytänyt, että Meri ystävällisesti korjaa virheelliset väitteensä pikaisesti”, Heinäluoma kertoo tiedotteessaan. Hän lähetti viestinsä neljä tuntia Meren aamulla lähettämän viestin jälkeen.

Meri lähettikin Heinäluoman viestin jälkeen jälleen viestin. ”Kehnosti muotoiltu, mutta tosiasia ei muutu”, hän ilmoitti.

Meri sanoi omassa viestissään, että ”demarijohtajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat olleet vuosia työeläkeyhtiöiden hallinnoissa ohjaamassa työntekijöiden eläkevaroja veroparatiiseihin”. Meri viittaa Ylen selvitykseen, jonka mukaan kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla on sijoituksia verokeitaiden kautta yli 40 miljardilla eurolla.

”Demarit ovat eduskunnassa jälleen esittäneet olevansa työläisten ainoita puolustajia, mutta samaan aikaan he pelaavat työläisten eläkevaroilla uhkapelejä veroparatiiseissa”, Meri sanoo.

”Valtion eläkerahastojen sijoituksista ovat omistajaohjauksen kautta vastanneet demareiden valtiovarainministerit Antti Rinne, Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma. Antti Rinne on ollut lisäksi vuosia mukana ay-yhdistysten sekä yksityisen eläkeyhtiöiden toiminnassa”, Meri sanoo. ”Tahtipuikkoa hänen rinnallaan on heiluttanut puolueen vahva johtohahmo Eero Heinäluoma. He ovat olleet kaikki mukana pöydissä, joissa työntekijöiden eläkerahat on ohjattu veroparatiiseihin ja näin vältytty maksamasta verot Suomeen.”

Heinäluoma sanoo omassa tiedotteessaan, ettei ole työurallaan ollut päivääkään minkään työeläkeyhtiön hallinnossa. ”En myöskään ole vastannut omistajaohjauksesta. Valtiovarainministeri ei myöskään anna sijoitusohjeita työeläkeyhtiöille”, Heinäluoma kirjoittaa.

Heinäluoma puolustaa Urpilaista. ”Viime vaalikaudella valtiovarainministeri Jutta Urpilainen teki arvokasta työtä eettisten markkinatalouden vaatimuksen nostamiseksi julkiseen tietoisuuteen. Ministerit Urpilainen, Ihalainen ja Rinne tekivät ansiokasta työtä harmaan talouden suitsimiseksi myös kotimaassa”, Heinäluoma sanoo.

”Vaikka perussuomalaiset eivät halunneetkaan ottaa Sipilän hallituksessa valtiovarainministerin tehtäviä itselleen vaan preferoivat ulkopolitiikan, toivon, että he osaltaan tukisivat eettisen markkinatalouden vaatimuksia ja veronkierron vastaista kansainvälistä toimintaa”, Heinäluoma sivaltaa takaisin.

Heinäluoman viestin jälkeen Meri vastasi Heinäluomalle. Hänen mukaansa hän ei väittänyt Heinäluoman toimineen veroparatiisisijoittamista harjoittavien eläkeyhtiöiden hallituksissa tai muissa yhtiöiden päättävissä tehtävissä.

”Näin en sanonut”, hän sanoo. Hänen mukaansa Sdp on ”närkästynyt” ja tulkinnut hänen puheitaan.

Hän sanoo, että Heinäluoma on jo vuosikymmeniä ollut yksi Sdp:n merkittävimmistä taustavaikuttajista ja toiminut muun muassa valtiovarainministerinä. ”Tuskinpa puolueessa tapahtuu mitään merkittävää ilman Heinäluoman tukea asialle. Tätä tarkoitin”, Meri sanoo.

”Ex-valtiovarainministeri Heinäluoma vie kannanotollaan huomion siltä tosiasialta, ettei demareilla ole puhtaat paperit veroparatiisikeskustelussa. Vastaiskuna he jopa syyttävät perussuomalaisia saamattomuudesta veroparatiisien torjumisessa”, Meri iskee takaisin.

Meri sanoo, että etenemistä on tapahtunut. ”Espanjan kanssa solmitun verosopimuksen myötä yksi reikä on nyt tukittu. Edelliset valtionvarainministerit Sdp:n Rinne ja Urpilainen yrittivät useaan otteeseen saada verosopimusta Espanjan kanssa, mutta eivät siinä suurista puheista huolimatta onnistuneet”, Meri sanoo.

”Nyt solmittu sopimus tukkii suurituloisten eläkeläisten mahdollisuuden paeta veroja Espanjaan. Samankaltainen sopimus on valmisteilla myös Portugalin kanssa, joka lopettaisi siellä eläkkeellä olevien vuorineuvosten veropakolaisuuden”, sanoo Meri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat