Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta saa selonteon turvallisuuspolitiikasta – sotaharjoitukset eivät enää kuumentaneet edustajien tunteita

Uusi tiedotuslinja sai kiitosta yli puoluerajojen: ”On hyvä, että hallitus ja presidentti ovat uusimassa menettelytapoja”.

Politiikka
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ennen eduskunnan suullista kyselytuntia.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ennen eduskunnan suullista kyselytuntia. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) lupasi eduskunnan kyselytunnilla, että hallitus tuo eduskuntaan selonteon EU:n avunantolausekkeeseen liittyvästä lakiesityksestä. Lakia alettiin valmistella heti Pariisin terrori-iskujen jälkeen Ranskan pyynnöstä.

Samalla eduskunta saa mahdollisuuden laajaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun, jolle on ilmeistä tarvetta.

Sipilän ilmoitus tuli vastauksena Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen kysymykseen.

Täysistunnossa kävi ilmi, että presidentti Sauli Niinistön puhuttelu puoluejohtajille keskiviikkona oli puhdistanut ilmaa. Niinistö teki selväksi, että tämän kevään harjoitus on vain sotilastaitoja kehittävä harjoitus, joka ei linjaa Suomen turvallisuuspoliittista asemaa. Suomen rooli suhteessa Natoon määritellään noin kerran vuodessa järjestettävissä CMX-harjoituksissa.

Yhdysvaltain kanssa kevätkesällä järjestettävä sotaharjoitus oli ennen Niinistön ulostuloa kuumentanut turvallisuuspoliittista keskustelua koko viikon. Äänessä olivat etenkin vasemmistoliiton ja Sdp:n edustajat. Nyt eduskunnassa sen sijaan vallitsi sopu.

Edustajat yli puoluerajojen kehuivat sitä, että hallitus parantaa tiedotusta sotaharjoituksista.

Hallitus valmistelee kriteeristön tulevien sotaharjoitusten osalta. Jos harjoitus täyttää kriteerit, presidentti ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käyvät tarkkaan läpi, voiko harjoitus viestiä Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta. Eduskunnalle Sipilä lupasi tästä sujuvaa tiedonkulkua.

”On ilmennyt, että poliittinen harkinta on pettänyt. On hyvä, että presidentti ja hallitus ovat uusimassa menettelytapoja”, Erkki Tuomioja (sd) sanoi.

Sipilä puolestaan kiitteli kansallista yksituumaisuutta Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

”Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa”, hän lausui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat