Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteiskuntasopimus riittää hallitukselle pakkolaeista luopumiseen – keskustelut jatkuvat vielä tiistaina

Pääministeri Juha Sipilän mukaan työmarkkinajärjestöjen neuvotteluratkaisu näyttää olevan riittävän hyvä, jotta pakkolakeja ei tarvitse viedä eteenpäin.

Politiikka
 
Hallitus on valmis luopumaan pakkolakipaketista, mutta tapaa vielä järjestöt
Hallitus on valmis luopumaan pakkolakipaketista, mutta tapaa vielä järjestöt
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo, että työmarkkinajärjestöjen maanantaina kertoma neuvottelutulos näyttää antavan hallitukselle edellytykset luopua suunnitelluista pakkolaeista. Hallitus ei kuitenkaan vielä hyväksynyt sopimusta, vaan tapaa tiistaina järjestöt ja esittää tarkentavia kysymyksiä. Toimittaja: Teija Sutinen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Hallitus suunnittelee luopuvansa niin sanotuista pakkolaeista.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi, että työmarkkinajärjestöjen neuvotteluratkaisu yhteiskuntasopimuksesta näyttää olevan hallituksen mielestä riittävän hyvä, jotta hallituksen omia kilpailukykylakeja ei tarvitse viedä eteenpäin.

”Se näyttäisi antavan edellytykset luopua hallituksen omasta kilpailukykypaketista, joka on ollut nyt jäähyllä”, Sipilä kertoi tiedotustilaisuudessa Kesärannassa maanantaina iltapäivällä.

”Pakkolakien” tarkoituksena oli kohentaa yritysten kilpailukykyä, mutta työmarkkinajärjestöjen löytämä ratkaisu voi korvata lakipaketin.

Sipilä kuitenkin kertoi, että osa kysymyksistä on edelleen avoinna. Ainakin paikallisesta sopimisesta hallitus haluaa vielä lisätietoa.

”Se on aika väljästi kirjattu”, Sipilä sanoi.

Hallitus aikoo tavata tiistaina työmarkkinajärjestöt sekä Suomen Yrittäjät ja keskustella neuvottelutuloksen sisällöstä. Kyse on HS:n tietojen mukaan lähinnä hallituksen tarpeesta saada lisätietoa siitä, mitä on todella sovittu.

”Meillä on aika liuta kysymyksiä”, Sipilä kertoi.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) kertoi, että valtiovarainministeriö paraikaa laskee, kuinka suuri vaikutus neuvotteluratkaisulla on suomalaisyritysten hintakilpailukykyyn.

Sipilän mukaan ratkaisun vaikutus kilpailukykyyn on vähemmän kuin hallituksen tavoite eli viisi prosenttia. Hän vaikutti olevan kuitenkin tyytyväinen järjestöjen sopuun.

”Joskus sitkeys kannattaa”, Sipilä sanoi.

Työnantajien ja työntekijöiden edustajat pääsivät alustavaan sopuun yhteiskuntasopimuksesta myöhään sunnuntaina. Sopimuksessa on kyse keinoista, joilla parannetaan suomalaisten yritysten kilpailukykyä.

Sopuun kuuluu muun muassa vuosittaisen työajan pidentäminen 24 tunnilla ansiotasoa muuttamatta ja julkisen sektorin työntekijöiden lomarahojen leikkaaminen 30 prosentilla.

Järjestöjen palkkasopimusehdotus leikkaisi myös palkansaajien palkkoja työeläkemaksujen ja työttömyysvakuutusmaksujen noustessa työntekijöillä.

Alustavan sovun tuleminen voimaan vaatii vielä maan hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen hallitusten hyväksynnän.

 

HS:n laskuri kertoo, miten järjestöjen ehdottama yhteiskuntasopimus näkyisi palkassasi:

 

Hallituksen haasteet parissa minuutissa
Hallituksen haasteet parissa minuutissa
Juha Sipilän hallituksen alkutaival on ollut vaikea. Eikä helpotusta näy sillä hankalia ongelmia on edelleen ratkaisematta.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (oik.), pääministeri Juha Sipilä ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström kertoivat yhteiskuntasopimusneuvotteluista pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä maanantaina.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (oik.), pääministeri Juha Sipilä ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström kertoivat yhteiskuntasopimusneuvotteluista pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat