Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen kansanedustajat rajoittaisivat tupakointia autossa, jossa on lapsia

Kokoomuksen kansanedustajat toivovat tiukennuksia tupakkalakiesitykseen. Autossa tupakointia on yritetty kieltää myös aiemmin.

Politiikka
 
Antti Hämäläinen
Autossa tupakointia on yritetty kieltää aiemminkin.
Autossa tupakointia on yritetty kieltää aiemminkin. Kuva: Antti Hämäläinen

Kolme kokoomuksen kansanedustajaa vaatii, että tupakkalain uudistuksen yhteydessä lakiin lisätään tupakointikielto autoissa, joissa on lapsia.

Eduskunta on saanut käsiteltäväkseen tupakkalakiesityksen, joka muun muassa lisää mahdollisuuksia rajoittaa parveketupakointia. Kokoomuksen kansanedustajat toivovat lakiesitystä rohkeampia toimia varsinkin passiiviselle tupakoinnille altistumisen vähentämiseksi.

”Eduskunnassa lakiin on vielä lisättävä kielto tupakoida autossa, jossa on lapsia. Lapsen oikeus terveyteen on mielestämme yksinkertaisesti ja itsestään selvästi arvokkaampi kuin aikuisen oikeus tupakoida milloin vain ja missä tahansa”, kokoomuksen kansanedustajat Sanna Lauslahti, Sari Sarkomaa ja Sari Raassina sanovat tiedotteessaan.

Autossa tupakointia on yritetty kieltää jo aiemminkin vuonna 2009, mutta silloin esitys kaatui eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Tuolloin asian puolesta puhui voimakkaasti muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

Suomi on ensimmäinen maa, jossa on kirjattu lakiin tavoite lopettaa tupakointi. Savuttomaan Suomeen pyritään pääsemään sosiaali- ja terveysministeriön linjauksen mukaan jo vuonna 2030.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat