Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Demokraatti: Rinne perää vielä jatkoneuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta –”Ettei nyt heitetä kiveä pois saman tien”

Politiikka
 
Markus Jokela / HS
Antti Rinne
Antti Rinne Kuva: Markus Jokela / HS

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne syyttää työmarkkinatilanteen yllätyskäänteestä hallitusta.

Rinne arvioi Demokraatti-lehdessä, että ”palkansaajaliikkeessä ei tunnu olevan hallituksen suuntaan minkään näköistä luottamusta.”

”Tämä hallituksen sekoilun kautta työmarkkinoille synnyttämä tilanne on johtanut siihen, että liitoissa on erittäin suuri epäluottamus hallitusta kohtaan”, Rinne toteaa.

Rinteen mukaan yhteiskuntasopimukselle uusi käänne on vakava. Rinne kuitenkin toivoo, että talouden vaikeassa tilanteessa mahdollisimman moni liitto lähtisi mukaan jatkoneuvotteluihin.

”Toiveeni on, että mahdollisimman moni liitto lähtisi katsomaan, olisiko palkansaajien kannalta erittäin ikäviin asioihin sittenkin löydettävissä ihmisten kannalta järkevä ja hyväksyttävissä oleva malli.”

Ikäviksi asioiksi Rinne mainitsee työajan pidennyksen ja julkisen sektorin lomarahaleikkaukset.

”Olisi kuitenkin järkevä katsoa, löytyykö näihin ikäviin asioihin korvaavia toimenpiteitä neuvotteluissa. Ettei nyt tavallaan heitetä kiveä pois saman tien.”

Rinne korostaa, että Suomi tarvitsee vakautta, ennakoitavuutta ja näkymän tulevaisuuuteen.

”Hallituksen on vihdoinkin lopetettava tämä sähläily ja selkeästi kerrottava, että jos ja kun tämä sopimus saataisiin satamaan, se on siinä tilanteessa valmis jättämään lisäleikkaukset pois, veronkiristykset pois ja huolehtimaan jollakin tavalla, että palkansaajien ostovoima ei leikkaannu rajulla tavalla”, Rinne ohjeistaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat