Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb selitti nyrkkitervehdystä: ”Kyseessä oli vilpitön ilo työpaikkojen puolesta”

Valtiovarainministeri sanoo olevansa edelleen toiveikas siitä, että kilpailukykysopimus syntyy. ”Maanantai on suuri päivä Suomelle.”

Politiikka
 
Ministerit juhlistivat neuvottelutulosta nyrkkitervehdyksellä
Ministerit juhlistivat neuvottelutulosta nyrkkitervehdyksellä
Pääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Alexander Stubb sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström tekivät nyrkkitervehdyksen Kesärannassa keskiviikkona 2. maaliskuuta. Ministerit riemuitsivat elellään työmarkkinajärjestöjen alustavaa sopua niin sanotusta yhteiskuntasopimuksesta. Kuvaus: Terhi Liimu

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoo olevansa edelleen toiveikas siitä, että kilpailukykysopimus syntyy.

”Maanantai on suuri päivä Suomelle”, Stubb sanoi. Maanantaina koolla on SAK:n hallitus. Osa SAK:n liitoista ei lähde mukaan neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta. Sopimusta on kutsuttu myös yhteiskuntasopimukseksi.

”En ollut yllättynyt siitä, että liittojen palaute oli ankaraa. Tämä on palkansaajille vaikea kokonaisuus”, Stubb sanoi lauantaina Hämeenlinnassa kokoomuksen puheenjohtajapäivillä.

Stubbin mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk) on käynyt kahdenvälisiä neuvotteluita järjestöjohtajien kanssa ja toivottavasti saanut selvennettyä hallituksen viestiä.

”Yhdessä teemme kaikkemme sen eteen, että kesäkuussa 2016 ja maaliskuussa 2017 on saatu vietyä taloutta ja työllisyyttä niin paljon eteenpäin, että voimme tehdä veronkevennykset ja perua leikkaukset. Mutta kaikki riippuu siitä, millä kunnianhimon tasolla yhteiskuntasopimus viedään eteenpäin liittokierroksella ja paikallista sopimista edistetään, ja mitkä ovat maltillisen palkkaratkaisun kokonaisvaikutukset sekä Suomen palkkamallin vaikutukset”, Stubb sanoi.

”Kyllä tästä yhdessä vielä hyvä tulee.”

Stubb sai selitellä myös hallituksen keskeisten ministereiden nyrkkitervehdystä, jota palkansaajapuolella on paljon paheksuttu.

”En usko, että liittojen jäsenet tai liittojen johtajat kaatavat sopimusta siihen. On toki selvää, että kaikkien päätösten edessä pitää olla nöyrä, mutta tuolloin kyseessä oli vilpitön ilo työpaikkojen puolesta ja siitä, että sopimus on syntynyt. Pitää muistaa, että tämä on ammatti, jossa ei ihan joka päivä onnistu”, Stubb sanoi.

”Uskon, että kokonaisarvio tehdään lukujen pohjalta eikä nyrkkien pohjalta.”

Myöskään pääministeri Sipilä ei pahoitellut voitonriemuista nyrkkitervehdystä.

”Toivottavasti se, että tuntee aitoa iloa siitä, että näkee valoa tunnelin päässä, kun suomalainen sopimusyhteiskunta toimii ja me saadaan useammalle suomalaiselle töitä, niin toivottavasti se ei ärsytä ketään. Aion tuntea jatkossakin iloa, jos päästään näissä kysymyksissä eteenpäin. Se tulee ihan sydämestä tämä ilo kun kymmenen ja puoli kuukautta vääntää asiaa ja näkee, että nyt olisi saatavissa jotakin”, Sipilä sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Mistä yhteiskuntasopimuksessa on kyse? Video selittää kolmessa minuutissa
Mistä yhteiskuntasopimuksessa on kyse? Video selittää kolmessa minuutissa
Tämä lyhyt video kertoo yksinkertaisesti, mistä paljon huomiota herättäneessä yhteiskuntasopimuksessa on kyse. Toimittaja: Tuomas Peltomäki, grafiikka: Boris Stefanov.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Pääministeri Juha Sipilä poistumassa, kun oikeus- ja työministeri Jari Lindström (vas.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb tekivät nyrkkitervehdyksen hallituksen tiedotustilaisuudessa Kesärannassa keskiviikkona.
Pääministeri Juha Sipilä poistumassa, kun oikeus- ja työministeri Jari Lindström (vas.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb tekivät nyrkkitervehdyksen hallituksen tiedotustilaisuudessa Kesärannassa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat