Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pamin Ann Selin: Hallituksen turvattava ostovoima veron­kevennyksillä – ”Lisäleikkaus­listalla on hirveätä myrkkyä”

Ammattiliitto Pamin puheenjohtaja Ann Selin odottaa hallituksen alentavan veroja niin paljon, että kilpailukykysopimukseen kuuluva palkan pieneneminen ei näkyisi käteen jäävässä summassa.

Politiikka
 
Studio Kulmapöytä: Vain harva Pamin jäsen hyötyisi veronkevennyksistä
Studio Kulmapöytä: Vain harva Pamin jäsen hyötyisi veronkevennyksistä
HSTV:n Studio Kulmapöydän vieraana on Palvelualojen ammattiliitto Pamin puheenjohtaja Ann Selin. Ohjelmassa Selin kertoo, miksi Pam vaatii hallitukselta veroalea, vaikka valtaosa ammattiliiton jäsenistä ei hyötyisi siitä lainkaan.

Ammattiliitto Pamin puheenjohtaja Ann Selinin mielestä suomalaisten ostovoima ei saa kärsiä kilpailukykysopimuksen takia.

Selin odottaa siis pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen alentavan veroja niin paljon, että kilpailukykysopimukseen kuuluva palkan pieneneminen ei näkyisi käteen jäävässä summassa.

Selin kertoi HSTV:n Studio Kulmapöydän haastattelussa odottavansa hallitukselta ”konkreettista, kirkasta viestiä” siitä, miten hallitus aikoo edetä veronkevennysten ja lisäleikkausten suhteen.

Hallitus on pitänyt esillä lisäleikkauksia ja veronkiristyksiä, jotka voidaan toteuttaa, mikäli myös yhteiskuntasopimuksen nimellä kulkeva kilpailukykysopimus ei synny.

”Siellä hallituksen lisäleikkauslistalla on hirveätä myrkkyä”, Selin sanoi.

Lisäleikkauksista luopuminen näyttää todennäköiseltä, mutta veronkevennyksiä hallitus ei ole luvannut.

Selin myöntää, että valtion verojen alentaminen ei näkyisi monenkaan pamilaisen palkkapussissa, koska moni liittoon kuuluva ei maksa valtionveroa alhaisten tulojen takia. Selinin mukaan veronkevennys toisi kuitenkin työtä, koska suomalaisilla olisi kuluttaa enemmän rahaa.

Kilpailukykysopimus on työnantajien ja työntekijöiden keskusjärjestöjen neuvottelutulos, joka saatiin aikaan helmikuun lopulla. Hallitus on keväästä lähtien halunnut saada aikaan yritysten kustannuksia pienentävän sopimuksen.

Sopimuksen mukaan palkasta perittäviä maksuja siirretään yrityksiltä työntekijöille, eli vaikka työsopimuksessa lukeva palkka ei muutu, käytännössä palkka kuitenkin pienenee.

Lisäksi sopimukseen kuuluu työajan pidennys vuodessa 24 tunnilla ilman palkankorotuksia ja julkisen sektorin työntekijöiden lomarahojen leikkaus.

Pam yllättäen torjui sopimuksen.

Selin kertoi, että hallitus päätti vastoin puheenjohtajan esitystä vasta toisen kerran hänen 13-vuotisella kaudellaan.

Pamin hallitus on uudelleen koolla ensi viikon torstaina, mutta Selinin mukaan ei ole selvää, tekeekö hallitus kokouksessa uutta päätöstä asiasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat