Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeri Soini: ”Suomi on ajettu taloudelliseen umpikujaan”

Soini pitää yhteiskuntasopimusta parhaana ratkaisuna Suomen talousvaikeuksiin

Politiikka
 
Soini: ”Emme voi syyttää talousongelmistamme muita tai huonoa tuuria”
Soini: ”Emme voi syyttää talousongelmistamme muita tai huonoa tuuria”
Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini pitää yhteiskuntasopimusta parhaana ratkaisuna Suomen talousahdinkoon. Toimittaja: Karoliina Liimatainen, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan Suomen päättäjillä ei ole varaa lykätä talouden uudistamista enää yhtään myöhemmäksi.

Hän puhui lauantaina perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa eduskunnan Pikkuparlamentissa.

”Tämä maa on ajettu päättämättömyydellä taloudelliseen umpikujaan. Kaksi edellistä hallitusta ei saanut rakenneuudistuksia aikaisiksi, joten tämän hallituksen on saatava ne aikaiseksi – mieluiten yhteiskuntasopimuksen kautta”, Soini totesi.

Soinin mukaan Suomi ei kestä pitkään viime vuosien kaltaista taloudenpitoa.

”Tämän tietävät meidän lisäksemme myös ulkomaiset luottoluokittajat ja ne, jotka alijäämäämme rahoittavat”, Soini totesi viitateen luottoluokitusyhtiö Fitchin perjantaiseen päätökseen laskea Suomen luottoluokitusta pykälällä AA+-tasolle.

Suurista luottoluokittajista enää vain yksi, Moody’s, antaa Suomelle korkeimman mahdollisimman luokituksen.

”Kyllä se on vakava viesti siitä, että kaikki asiat eivät ole kunnossa ja että yhteiskuntasopimus on tärkeämpi kuin koskaan. Toivottavasti myös kansa ymmärtää, että asia ei parane itsestään, vaan tekemällä päätöksiä”, Soini kertoo. (uutinen jatkuu videon alla)

Soini luottoluokituksesta: ”Toivottavasti kansa ymmärtää, että taloustilanne ei parane itsestään”
Soini luottoluokituksesta: ”Toivottavasti kansa ymmärtää, että taloustilanne ei parane itsestään”
Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini pitää Suomen luottoluokituksen heikentymistä vakavana viestinä. Suomen hallituksen tähänastisille toimille Soini antaa arvosanaksi 8-. Toimittaja: Karoliina Liimatainen, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.

Tällä kertaa Soini ei ryöpyttänyt EU:ta kovin suurilla tölväisyillä. Taloushuoletkin ovat pääosin kotikutoisia.

”Jotain meillä on pielessä, sillä muut EU-maat ja euroalue ovat päässeet elpymään vuoden 2008 jälkeen. Me emme voi tästä syyttää muita tai huonoa tuuria.”

Suomessa bruttokansantuote ei ole vieläkään palannut finanssikriisiä edeltäneelle tasolle.

Soinin mukaan yhteiskuntasopimus, Suomen palkkamalli ja sopu paikallisesta sopimisesta ovat välttämättömiä tilanteessa, jossa kilpailukykyä ei voida korjata devalvaatiolla.

”Suomalaisia ei aikanaan päästetty päättämään eurojäsenyydestä, ja siitä voimme olla eri mieltä. Olemme kuitenkin nyt eurossa, ja sen mukaan meidän pitää toimia.”

Perussuomalaisten rooli työelämän uusia sääntöjä laadittaessa on huolehtia siitä, että myös työntekijäpuolen ääni kuuluu päätöksenteossa.

”Työnantajien asemaa helpotetaan monin tavoin, jotta talous saataisiin taas nousuun. Vastapainona pitää huolehtia siitä, että henkilöstöllä on edustus yhtiön hallinnossa ja että luottamusmiesten asemaa vahvistetaan”, Soini totesi puheessaan.

Soini kuvailee yhteiskuntasopimusta parhaaksi tarjolla olevista vaihtoehdoista. Hän kertoo HS:lle, että näkisi mielellään kaikki liitot mukana sopimuksessa.

”Luotan jokaisen järjestön päätöksentekoon, enkä lähde heitä ohjeistamaan. Toivon, että kaikki ovat mukana, koska sillä saadaan parhaiten aikaan kasvua, kilpailukykyä ja verotuloja.”

Timo Soinin asema perussuomalaisten puheenjohtajana on herättänyt spekulaatioita, kun puolueen kannatus on gallupeissa vajonnut alle kymmeneen prosenttiin.

Puoluejohtajilla on tapana toistella, että vain vaaleilla on merkitystä. Soinilla gallupmatematiikka on kuitenkin kiitettävän tarkasti hallussa.

”Gallupeja tulee ennen seuraavia eduskuntavaaleja laskujeni mukaan noin 40. Jos kannatuksemme nousee jokaisessa kyselyssä 0,2 prosenttiyksikköä, saavutamme saman tuloksen kuin edellisissäkin vaaleissa.”

Hänen mukaansa perussuomalaiset on ollut viime aikoina hallituksen ”vakain palikka”.

”Olemme yhä myös Suomen tunnetuin puolue maailmalla, milloin mistäkin syystä. Eikä se hävetä meitä yhtään”, puheenjohtaja kehaisi puheessaan.

Valtuuston kokouksen jälkeen Soini suuntaa Britanniaan, jossa hän aikoo kiillottaa puolueensa kansainvälistä profiilia muun muassa BBC:n Hardtalk-ohjelmassa.

Perussuomalaisten äänestäjiä on siirtynyt nukkuvien riveihin ja Sdp:hen samalla, kun ulkoministerin aika on kulunut ulkomailla.

”Työ jatkuu. Minä en ole lähdössä mihinkään”, Soini vakuutti puoluevaltuustolle.

”Toimikauttani on jäljellä vielä vuosi – ja sivumennen sanottuna seuraava puoluekokous on kotikentälläni Espoossa. Siitä on lyhyt matka sekä kokouspaikalle että kotiin.”

Jukka Gröndahl / HS
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini piti lähes tunnin puheen puolueen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini piti lähes tunnin puheen puolueen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat