Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK ja Akava ymmärtävät Pamin tuskan– ja toivovat pikaisia neuvotteluja

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kiittää Palvelualojen ammattiliiton (Pam) päätöstä lähteä mukaan neuvotteluihin kilpailukykysopimuksen soveltamisesta.

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Akavan Sture Fjäder (vas.) ja SAK:n Lauri Lyly ovat tyytyväisiä Pamin ratkaisuun. Kuva on yhteiskuntasopimusneuvotteluista helmikuulta.
Akavan Sture Fjäder (vas.) ja SAK:n Lauri Lyly ovat tyytyväisiä Pamin ratkaisuun. Kuva on yhteiskuntasopimusneuvotteluista helmikuulta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kiittää Palvelualojen ammattiliiton (Pam) päätöstä lähteä mukaan neuvotteluihin kilpailukykysopimuksen soveltamisesta. Samalla hän ymmärtää, että pienipalkkaisilla ja naisvaltaisilla aloilla asia ei ole yksinkertainen. Samaa sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

”Ratkaisu on raskas. Se on kuitenkin kivuttomampi, kun palkansaajat saavat itse olla mukana vaikuttamassa ratkaisun sisältöön ja kantavat vastuuta yhdessä”, Fjäder sanoo Akavan tiedotteen mukaan.

Sekä Lyly että Fjäder toivovat, että työnantajaliitot aloittaisivat neuvottelut kilpailukykysopimuksen soveltamisesta työehtosopimuksiinsa mahdollisimman nopeasti.

”Suomi on nyt vakavan paikan edessä, emmekä voi odotella vaihtoehtoisia ratkaisuja enää yhtään kauemmin”, Fjäder sanoo järjestön tiedotteessa.

Akava muistuttaa, että osapuolet tarvitsevat neuvotteluihin aikaa, koska työehtosopimuksia on paljon mutta neuvottelijoita rajallisesti.

”Aikaa on hiukan yli kaksi kuukautta, kun sitä alun perin piti olla kolme. Tiukkaa tekee, joten töihin on ryhdyttävä saman tien”, Fjäder sanoo.

Lyly muistuttaa, että työn alla on kolmisen sataa työehtoehtosopimusta. ”Palkansaaja- ja työnantajaliittojen onkin tarpeen aloittaa neuvottelut sopimuksen soveltamisesta työehtosopimuksiin pian, jotta jäljellä oleva aika pystyttäisiin hyödyntämään mahdollisimman hyvin”, hän sanoo.

Kilpailukykysopimuksessa sovittiin, että palkansaaja- ja työnantajaliitot neuvottelevat soveltamisesta toukokuun loppuun mennessä. Sopimuksen kattavuutta arvioidaan kesäkuun alussa mahdollisten neuvottelujen päätyttyä.

Pam neuvottelee yhteiskuntasopimuksesta vain "tiukin reunaehdoin"
Pam neuvottelee yhteiskuntasopimuksesta vain "tiukin reunaehdoin"
Palvelualojen ammattiliitto aikoo jatkaa neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta vain "tiukin reunaehdoin", sanoi Pamin puheenjohtaja Ann Selin tiedotustilaisuudessa kuusituntisen maratonkokouksen jälkeen. Kuvaus: Janne Järvinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat