Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insinööriliitolle haastaja – insinöörit perustivat erillisen ”akavalaisen” ammattiliiton

Akavan Insinöörit ry käynnistää toimintansa vain, jos Insinööriliitto eroaa Akavasta.

Politiikka
 

Joukko insinöörejä on perustanut ammattiliitto Akavan Insinöörit ry:n, jonka tarkoituksena on turvata insinööreille mahdollisuus järjestäytyä keskusjärjestö Akavaan.

Perustamiskokous pidettiin tiistaina Helsingissä.

”Ryhmä insinöörivaikuttajia eri puolilta Suomea on ollut huolissaan viesteistä, joiden mukaan nykyisen Insinööriliiton jäsenet aikovat erota liitostaan, mikäli se päättää edustajakokouksessaan erota keskusjärjestöstään Akavasta”, Akavan Insinöörien puheenjohtaja Kalle Kiili kertoo tiedotteessa.

Kiili on muun muassa Tampereen Insinöörit ry:n puheenjohtajana ja akavalaisen Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö YTN Teknologiateollisuuden taustaryhmän varapuheenjohtajana.

Akavan Insinöörit ry kertoo tiedotteessa käynnistävänsä jäsenhankinnan ja varsinaisen toimintansa vain, jos Insinööriliitto irtoaa Akavasta.

Yhdistyksen perustajat toivovat tiedotteen mukaan, ettei Insinööriliitto eroa Akavasta, jolloin uudelle yhdistykselle ei jää tarvetta.

Insinööriliitto on pitkälle koulutettujen palkansaajien Akavan toiseksi suurin jäsenjärjestö. Siihen kuuluu jäsenjärjestöjen kautta noin 70 000 jäsentä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat