Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoluetoveri Eero Lehti runttaa Stubbin tukijoiden junttakirjeen: ”Stubb kerää enkelikuorolaisia ympärilleen”

Kansanedustaja Eero Lehti (kok) luonnehtii puolue-eliitin tukikirjeen puoluejohtaja Alexander Stubbille hämmästyttäväksi ja puoluedemokratian vastaiseksi toimeksi. ”Stubb ei Jyrki Kataisen tapaan siedä itseään fiksumpia henkilöitä millään osa-alueilla.”

Politiikka
 
Kimmo Räisänen ja Reijo Hietanen
Kansanedustaja Eero Lehti ja Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb.
Kansanedustaja Eero Lehti ja Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb. Kuva: Kimmo Räisänen ja Reijo Hietanen

Kansanedustaja Eero Lehti (kok) on tyrmistynyt puolue-eliitin julkisesta tukikirjeestä puoluejohtaja Alexander Stubbille. Lehti pitää junttakirjettä hämmästyttävänä ja puoluedemokratian vastaisena. Puolueen piirijohtajat Lehti määrittelee arjesta täysin etääntyneiksi toimijoiksi.

Puolueen, piirien ja kokoomuspuolueen jäsenliittojen johtajat julkistivat sunnuntaina Stubbia tukevan avoimen kirjeen. Kirjeellä puolue-eliitti haluaa puhaltaa puheenjohtajapelin poikki kevään ajaksi ja vaatii Stubbille työrauhaa hallituksessa.

”Junttaamiseen ei saisi kokoomuksessa ryhtyä. Niinhän ( Urho) Kekkonenkin sanoi, että ei vaaleja, vaan jatkoaika vaan”, Lehti aloittaa.

”On tervettä, jos organisaatioissa on eteenpäin pyrkiviä ihmisiä. Ja on normaalia, että osa kansanedustajista haluaa pyrkiä puheenjohtajaksi. Istuvalle puheenjohtajalle on tietysti etu, jos haastajia ei tule, eikä vaalikampanjaa käydä.”

Kirjehankkeen yksi puuhamiehistä, kansanedustaja Kari Tolvanen (kok) sanoo, että kirjeellä halutaan rauhoittaa kokoomuksen puheenjohtajapeli kevään ajaksi. Näin hallitus ja Stubb voivat keskittyä päättämään Suomelle isoista ja tärkeistä uudistuksista.

Kokoomus pitää puoluekokouksen heti kesäkuun alkupuolella. Tolvasen mukaan lyhytkin kampanja-aika mahdollisille Stubbin haastajille riittää.

Kirjettä on valmisteltu Tolvasen mukaan pienessä piirissä jo pitempään. Nimien keruu tehtiin viime viikolla.

Stubb ei ole ollut Tolvasen mukaan kirjehankkeessa aloitteellinen. Stubb on siitä kuitenkin tietoinen.

Lehden mukaan Stubb voi syyttää itseään, että puolueessa on nyt kylki auki.

”Stubbin tyyli johtaa ärsyttää aika monia. Minusta Stubb alentaa puheenjohtajan ja ministerin arvovaltaa osallistumalla kaikenlaiseen valtiovarainministerin toiminnan kannalta toisarvoiseen toimintaan, esimerkiksi kuntoiluun.”

”Suomi on huonommassa kunnossa kuin koskaan. Stubb on paremmassa kunnossa kuin koskaan”, Lehti runttaa.

Lehden mukaan erityisesti liike-elämässä mukana olevat kokoomuskannattajat ovat Stubbin tyylistä ärsyyntyneitä.

”Ne, jotka ovat panneet omat rahansa likoon, toivovat, että Stubb hoitaa paikallisen sopimisen kuntoon ja korjaa talouden rakenteelliset virheet. Stubb on kiinnostuneempi kuitenkin pitkänmatkan juoksuista ja uinneista. Voi kysyä, onko Stubbilla fokus kohdallaan?”

Kirjeen ovat allekirjoittaneet myös kaikki puolueen piirijohtajat. Heidät Lehti haukkuu arjesta täysin vieraantuneiksi henkilöiksi.

”Piirijohtajat ovat täysin etääntyneet kansanedustajan työstä ja arjesta. Stubbilla on ylipäänsä taipumus kerätä ympärilleen enkelikuorolaisia”, Lehti kritisoi.

”Stubb ei Jyrki Kataisen tapaan siedä itseään fiksumpia henkilöitä millään osa-alueilla. He kumpikin valitsevat avustajikseen miltei rippikoulun kesken jättäneitä tai siellä edelleen olevia. Se todella ärsyttää niitä, jotka jotain jostain tietävät ja joilla olisi kokemusta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat