Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexander Stubb vieraili HSTV:n suorassa lähetyksessä: Tilasitko tukikirjeen itsellesi?

Politiikka
 

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb vieraili tänään perjantaina Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä.

Vuoden tärkein talouspoliittinen H-hetki lähestyy, kun hallitus valmistautuu kehysriiheensä eli neuvotteluun, jossa luodaan Julkisen talouden suunnitelma seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Maan valtiovarainministeri on viime päivät ollutkin jatkuvasti julkisuudessa, mutta ei suinkaan kertomassa hallituksen tulevista vero- tai menopäätöksistä. Stubb on joutunut toistuvasti julkisuudessa selittämän omaa asemaansa kokoomuksen johdossa.

Stubbin lähdöstä kiertää huhuja. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry Harkimo harkitsee haastavansa hänet puheenjohtajakisassa. Stubbin tueksi tarkoitettu työrauhakirjekin kääntyi itseään ja Stubbia vastaan ja onnistui lähinnä alleviivaamaan Stubbin aseman epävarmuutta. Esimerkiksi kokoomuslainen Eero Lehti on arvostellut puolueen puheenjohtajaa julkisuudessa tiukin sanankääntein.

Horjutus on siis jatkuvaa ja sitä tulee monesta suunnasta.

Miten Stubb kestää horjutusta? Miten hän itse tilanteen näkee? Tätä kysyttiin HSTV:n suorassa lähetyksessä, kun Politiikan toimituksen ohjelma Studio Kulmapöytä sai Stubbin vieraakseen.

Lähetyksessä kysyttiin myös, aikoo Stubb itse olla kesäkuussa ehdolla jatkokaudelle.

Entä tilasiko hän itse itselleen pönkityskirjeen? Aluksi Stubb kertoi olleensa kirjeestä ”tietoinen”, myöhemmin hän kertoi soittaneensa itsekin puheluita mahdollisille tukijoille.

Stubbia on arvosteltu etenkin kokoomuksen oikealta laidalta. Onko kyseessä siis jonkinlainen markkinaliberaalien kapina? Ja missä Stubb itse tässä seisoo?

Vielä kokoomuksen puheenjohtajakampanjassa keväällä 2014 Stubb profiloitui ihan tarkoituksella sinä oikeistolaisempana vaihtoehtona Jan Vapaavuoren ja Paula Risikon rinnalla. Hän puhui muun muassa ay-maksujen verovähennyksen poistamisesta ja Suomen julkisen sektorin pienentämisestä rajusti.

Niistä ajoista Stubb on tullut keskemmälle. Liian keskelle? Vai mistä kritiikki kumpuaa. HS kysyy Stubbin omaa analyysia asiasta.

Stubbia haastattelivat HS:n Paavo Teittinen ja Piia Elonen.

Lauantaina Helsingin Sanomissa ilmestyy Stubbin pitkä haastattelu, jossa puhutaan myös talouspolitiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat