Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubbin mukaan häntä tukevaa kirjettä oli puuhaamassa moni: ”En ollut itse kirjoittamassa”

Alexander Stubb vakuutti HSTV:n Studio Kulmapöydässä pysyvänsä ehdolla puolueen puheenjohtajaksi. Kokoomuksen kenttäväen tukikirjeestä alkanut kohu ei ole kääntänyt hänen päätään.

Politiikka
 
Alexander Stubb: En ole lähdössä minnekään
Alexander Stubb: En ole lähdössä minnekään
Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb asettuu uudelleen ehdolle puolueen johtoon kesäkuussa. ”Olen erittäin motivoitunut vetämään ihan täysillä”, HSTV:n Studio Kulmapöydässä vieraillut Stubb sanoo.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb vakuutti HSTV:n Studio Kulmapöydässä pysyvänsä ehdolla puolueen puheenjohtajaksi. Viimeaikainen kohu, joka alkoi kokoomuksen kenttäväen tukikirjeestä, ei ole kääntänyt Stubbin päätä.

”Totta kai olen ehdolla, tehtävä on vasta aloitettu”, Stubb sanoi. Hän on ollut puolueen johdossa nyt kaksi vuotta.

”Nyt lähdetään uudistamaan puoluetta ja rakentamaan uutta Suomea. Olen erityisen motivoitunut.”

Stubb sanoi tunnistavansa kritiikin, jota osa kokoomusväestä on häntä kohtaan esittänyt.

Stubbia on arvosteltu siitä, että hän ei ole tarpeeksi lujasti puolustanut tiukkaa talouspolitiikkaa hallituksessa. Suomen talous on huonossa jamassa ja kokoomuksen markkinaliberaalia siipeä hallituksen saavutukset eivät tyydytä.

Huhuja vastaehdokkaista liikkuu paljon, mutta kukaan ei vielä ole ilmoittautunut. Kansanedustajat Elina Lepomäki ja Harry Harkimo ovat sanoneet harkitsevansa ehdokkuutta. Puolueen puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

Stubb sanoi, että hallitusohjelma on kokoomuksen kannalta niin hyvä kuin se voi olla. Ongelma on vain se, että sitä ei ole saatu täysipainoisesti toimeen.

”Yhdellä puolueella ei ole kaikkea valtaa ja se tarkoittaa kompromissien tekemistä.”

Stubb piti todennäköisenä ja hyvänäkin, että hän saa vastaehdokkaan puheenjohtajakisaan.

”Se on hyvä, se on demokratiaa ja avoimuutta.”

Stubb kiistää itse pyytäneensä kohuttua tukikirjettä. Hänen mukaansa idea kirjeestä syntyi kentällä ”monen ihmisen vaikutuksen kautta”.

”Ja totta kai itse keskustelin ihmisten kanssa, mutta en ole ollut itse kirjoittamassa kirjettä.”

Hän myönsi, että tukikirje ei ollut onnistunut. Sen tarkoitus oli allekirjoittajien mukaan antaa Stubbille työrauha nyt kun kehysriihikin on käsillä. Toisin kävi.

Stubb sanoi elävänsä kovassa paineessa jo valtiovarainministerin talouspäätösten kanssa, eikä tukikirje helpottanut oloa menneellä viikolla.

”Kritiikkiä pitää kestää”, hän sanoi.

Hän sanoi, että hän ei ole lähtemässä muihin tehtäviin. ”Olen tyytyväinen työtehtäviini. Mitään kontakteja ei ole minnekään.”

Studio Kulmapöytä: Miten Stubb kestää jatkuvaa horjutusta?
Studio Kulmapöytä: Miten Stubb kestää jatkuvaa horjutusta?
HSTV:n Studio Kulmapöydän vieraana on kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb. Viime päivinä Stubb on toistuvasti joutunut selittämään omaa asemaansa puolueen johdossa. Miten hän kestää jatkuvaa horjutusta? Miten hän itse tilanteen näkee? Stubbia haastattelevat HS:n Piia Elonen ja Paavo Teittinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat