Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elina Lepomäki pyrkii kokoomuksen johtoon – Stubb: ”Erinomainen ehdokas”

Kansanedustaja Lepomäki on ensimmäinen, joka on vahvistanut ehdokkuutensa.

Politiikka
 
Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Elina Lepomäen mielestä yhteiskuntasopimus olisi pitänyt kaataa jo viime vuonna
Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Elina Lepomäen mielestä yhteiskuntasopimus olisi pitänyt kaataa jo viime vuonna
Markkinaliberalisti kansanedustaja Lepomäki ilmoitti lauantaina pyrkivänsä kokoomuksen puheenjohtajaksi. Hän haluaa, että palkoista päätetään työpaikoilla yksilöiden kesken. Lepomäki oli myös valmis lopettamaan työehtosopimusten yleissitovuuden vaikka se aiheuttaisi lakkoja.

Kansanedustaja Elina Lepomäki on ilmoittautunut valtiovarainministeri Alexander Stubbin haastajaksi kokoomuksen puheenjohtajakisassa. Hän on ensimmäinen, joka on vahvistanut ehdokkuutensa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Lepomäki on myös avannut kampanjaansa varten nettisivut, joissa hän kertoo päätöksensä taustoista.

”Päätin lähteä politiikkaan, koska olin huolissani Suomen tulevaisuudesta. Valitettavasti tuo huoli on viime kuukausina voimistunut”, Lepomäki kertoo nettisivuillaan.

”Silloin kun maalla menee huonosti, siitä kärsivät ensisijaisesti he, jotka eivät itse pysty itseään auttamaan”, hän jatkaa.

”Olen valmis tekemään töitä paremman Suomen puolesta.”

Valtiovarainministeri Stubb toivottaa Lepomäen tervetulleeksi kisaan.

”Elina on erinomainen ehdokas. Tämä mahdollistaa aatteellisen linjakeskustelun kokoomuksessa ja hoitaa aatteellisen keskustelun korjausvelkaa. Toivotan Elinan tervetulleeksi kisaan”, Stubb sanoi Uudenmaan kokoomuksen kevätkokouksessa HS:lle.

Stubb vahvisti HS:lle perjantaina, että hän haluaa jatkaa puolueen johdossa ja aikoo pysyä ehdolla puheenjohtajaksi. Kokoomuksen puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

Lepomäen lisäksi muita haastajaehdokkaita ei ole vielä ilmoittautunut, mutta kansanedustaja Harry Harkimo on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta.

Helsingissä syntynyt Lepomäki, 34, on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Hän nousi eduskuntaan varasijalta heinäkuussa 2014, kun Jyrki Katainen lähti Brysseliin EU-komissaariksi.

Kevään 2015 eduskuntavaaleissa Lepomäki valittiin toiselle kaudelle.

Ennen kansanedustajaksi nousemista Lepomäki ehti muun muassa luoda kansainvälistä uraa pankki- ja rahoitusalalla.

”Olisin tulevaisuuteen katsova puheenjohtaja kokoomukselle. Minulla olisi lisäksi pätevyys valtiovarainministeriksi, toisin kuin monella edeltäjälläni, heitä yksilöimättä”, Lepomäki sanoi Iltalehdelle.

Lehden mukaan Lepomäki päätti lähteä puheenjohtajakisaan pari kuukautta sitten, kun kävi ilmi, että yhteiskunta- ja kilpailukykysopimuksen tavoitteet epäonnistuvat.

”Sillä sopimuksella ei Suomen ongelmia ratkaista, päinvastoin”, Lepomäki sanoi Iltalehdelle.

Juhani Niiranen / HS
Elina Lepomäki puhui Uudenmaan Kokoomuksen kevätkokouksessa.
Elina Lepomäki puhui Uudenmaan Kokoomuksen kevätkokouksessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat