Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puhemies Maria Lohela Ylellä: En ole huolissani puolueen kannatuksesta – ”perussuomalaiset voivat ottaa lommoa”

Lohelan mukaan perussuomalaiset kantavat nyt sitä vastuuta, jota puolueelta on pitkään vaadittu.

Politiikka
 
Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Eduskunnan puhemies Maria Lohela.
Eduskunnan puhemies Maria Lohela. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps) ei ole huolissaan perussuomalaisten alhaisista kannatusluvuista, vaan pikemminkin tyytyväinen, että puolue on mukana hallituksessa ohjaamassa Suomen taloutta parempaan suuntaan, hän kertoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Perussuomalaisten kannatus on laahannut pitkään alle kymmenessä prosentissa, kun se kevään 2015 vaaleissa oli 17,7 prosenttia.

”Minä en ole huolestunut siitä, vaan olen tyytyväinen siitä, että perussuomalaiset ministerit ovat hallituksessa tekemässä kovaa työtä vaikeiden asioiden parissa”, sanoi Lohela Ylen Ykkösaamussa.

Lohelan mukaan hallituksen tekemät kovat linjaukset näkyvät perussuomalaisten kannatusluvuissa. Hän sanoo kuitenkin olevansa ylpeä siitä, että perussuomalaiset puolueena ovat sitoutuneet hallitusohjelmaan.

”Jos Suomen asiat menevät parempaan suuntaan, niin myös perussuomalaiset voivat siitä jonkunlaista lommoa ottaa. Se on se hinta, joka poliitikon täytyy olla valmis maksamaan.”

Lohela sanoo, että perussuomalaiset kantavat nyt sitä vastuuta, jota heiltä vaadittiin jo vuonna 2011 järjestettyjen vaalien jälkeen. Tuolloin puolue ei lähtenyt mukaan hallitukseen.

”Minun mielestä se on suoraselkäistä toimintaa, että nyt toimitaan näin, kun ollaan kerran siinä vastuupaikassa. Ollaan hallituksessa, eikä lähdetä pinkomaan milloin minkäkin lukeman perässä eri suuntiin.”

Lohelan mukaan on hyvä, että perussuomalaiset eivät lähteneet hallitukseen vielä 2011, vaan vasta kevään 2015 vaalien jälkeen.

”Minusta se oli ihan hyvä käydä ne neljä oppivuotta tässä välissä”, Lohela sanoi Ykkösaamussa.

”Nyt perussuomalaisten eduskuntaryhmä on paljon kokeneempi. Se ymmärtää eduskuntatyötä, ymmärtää politiikan tekemistä, ymmärtää kokonaisuuksia paljon paremmin kuin silloin.”

”Asiat eivät ole mitenkään yksinkertaisia, ei politiikka ole helppoa, ei sitä tehdä vasemmalla kädellä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat