Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen kehysriihessä päättämät liikennehankkeet yksilöityinä

Politiikka
 
Kai Tirkkonen
Valtatie 4:sta parannetaan Oulun ja Kemin välillä.
Valtatie 4:sta parannetaan Oulun ja Kemin välillä. Kuva: Kai Tirkkonen

Hallitus päätti kehysriihessä tiistaina käynnistää Luumäki-Imatra -ratahankkeen sekä tiehankkeet valtatie 4 Oulu-Kemi, valtatie 5 Mikkeli-Juva ja valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie.

Valtio myöntää avustusta Raide-Jokerin ja Tampereen raitiotien rakentamiseen, ja Helsingin ja Turun välisen nopean ratayhteyden suunnittelua jatketaan.

Luumäki-Imatra -ratahankkeessa kokonaiskustannukset ovat 165 miljoonaa euroa. Rakentaminen voi alkaa liikenneministeriön mukaan vuonna 2018.

Valtatie 4 Oulu-Kemi -hankkeella parannetaan yhteysvälin turvallisuutta ja sujuvuutta sekä vähennetään Oulun kohdan ruuhkia, hallitus linjaa. Toimenpiteet kohdistuvat Oulun ja Haukiputaan kohdalle.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 155 miljoonaa euroa. Rakentaminen voidaan aloittaa välittömästi.

Valtatie 5 Mikkeli-Juva -hankkeen tavoitteena on parantaa tavara- ja henkilöliikenteen sujuvuutta ja toimintavarmuutta sekä liikenneturvallisuutta. Hanke mahdollistaa myös uutta maankäyttöä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 121 miljoonaa euroa. Hanke voidaan aloittaa lähes välittömästi.

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta. Uusi tie kiertää taajaman ja kulkee osin tunnelissa.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 275 miljoonaa euroa. Rakentaminen on aloitettavissa aikaisintaan keväällä 2017.

Valtionavustusta annetaan kahdelle isolle raitiotiehankkeelle. Valtio myönsi Raide-Jokeri -hankkeeseen avustusta 84 miljoonaa euroa Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen väliselle pikaraitiolinjalle.

Tampereen raitiotien rakentamiseen valtio myönsi avustusta 71 miljoonaa euroa.

Hankkeen ensimmäinen vaihe sisältää reitit Hervannasta keskustaan ja keskustasta keskussairaalan kampukselle Taysiin. Hankkeen toisessa vaiheessa rakennetaan reitti keskustasta Lentävänniemeen.

Myös valtion ja kaupunkiseutujen välistä yhteistyötä lisätään.

Julkisen talouden suunnitelmassa myönnettiin 40 miljoonan euron rahoitus Helsingin ja Turun välisen nopean ratayhteyden jatkosuunnittelulle. Uusi nopea junayhteys laajentaisi työssäkäyntialuetta.

MAL-neuvottelujen yhteydessä ratkaistaan vielä valtion mahdollinen osallistuminen Turun kehätien ja Klaukkalan ohikulkutien rahoitukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat