Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriö kutsuu taiteilijoita konferenssiin – tällä kertaa palkkiota vastaan

Kuvataiteilijat oli alun perin rinnastettu tapahtumassa puhujavieraisiin, joille palkkaa ei makseta.

Politiikka
 
Kuvakaappaus juhlavuoden verkkosivuilta
Ministeriö pyysi taiteilijoita palkatta seminaariin, joka on osa painovapauden 250-vuotisjuhlaa.
Ministeriö pyysi taiteilijoita palkatta seminaariin, joka on osa painovapauden 250-vuotisjuhlaa. Kuva: Kuvakaappaus juhlavuoden verkkosivuilta

Opetus- ja kulttuuriministeriö aikoo pyytää kuvataiteilijoita kuvittajiksi Lehdistönvapauden päivän päätapahtumaan, mutta tällä kertaa palkkiota vastaan, sanoo ministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

Ministeriön kutsusta ehti nousta maanantaina kohu, kun sarjakuvataiteilija Kaisa Leka ja graafikko Kasper Strömman kertoivat sosiaalisessa mediassa tulleensa kutsutuksi opetus- ja kulttuuriministeriön seminaariin ”ruokapalkalla”.

Toukokuun alussa järjestettävään tapahtumaan odotetaan 700 vierasta, joukossa useita pohjoismaisia ministereitä. Ministeriön lisäksi järjestäjänä toimii Unesco.

Lehikoisen mukaan alkuperäinen kutsu oli virhe ministeriön puolelta. Konferenssiin kutsutuille puhujavieraille ei makseta palkkaa, ja kuvataiteilijat oli rinnastettu tapahtumassa puhujiin.

”Mutta puhujavieraat ovat muualla töissä ja saavat palkkaa, kun taas taiteilijat ovat freelancereita. Tämä pitää tietysti ottaa huomioon ja heille kuuluu maksaa työstä palkka”, Lehikoinen sanoo.

Hänen mukaansa kutsu taiteilijoille lähti yksittäiseltä virkamieheltä. Jos useampi silmäpari olisi ehtinyt nähdä kutsun, ei näin olisi käynyt, Lehikoinen sanoo.

Toinen kutsutuista taiteilijoista, Kasper Strömman, kirjoitti tiistaina blogissaan käyneensä ministeriön erityisasiantuntijan kanssa kutsusta sähköpostinvaihtoa.

Sähköposteissa erityisasiantuntija puolusteli Strömmanin mukaan kutsua.

Lehikoinen sanoo kuulleensa kutsusta vasta kohun noustua.

”Jos tästä olisi keskusteltu talon sisällä, ei kutsua olisi tällaisena lähetetty.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat